Aprindeți cuptorul la 180 de grade și ungeți cu puțin unt moale o tavă potrivită ca mărime.
Mixați albușurile cu un praf de sare până când devin spumă fermă care nu cade din castron.
Separat, mixați gălbenușurile împreună cu zahărul tos și cel Bourbon până când își dublează volumul și se deschid la culoare.
Turnați grișul puțin câte puțin peste crema de gălbenușuri în timp ce amestecați ușor, cu un tel de mână.
Încorporați spuma de albușuri în crema de gălbenușuri cu griș, adăugând puțin câte puțin și amestecând ușor cu telul.
Turnați compoziția în tavă și coaceți budinca de griș pentru 30 de minute sau până când este aurie și ușor rumenită. Puteți face și testul cu scobitoarea ca să verificați că e bine coaptă în mijloc.
Cam cu 10 minute înainte să fie gata budinca, puneți laptele la fiert cu zahărul, extractul de vanilie și sarea. Laptele trebuie să fie fierbinte când îl turnați peste budincă.
Scoateți budinca din cuptor și turnați laptele peste ea, la început cu o lingură ca să lăsați timp aluatului să se hidrateze în profunzime, apoi îl puteți turna pe tot. Chiar dacă pare mult, aluatul îl va absorbi.
Puteți servi budinca caldă sau rece, dar e mult mai bună a doua zi, de la frigider, pentru că se simte mai bine aroma de vanilie.