Go Back
+ servings
inghetata tiramisu
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 4 votes

Înghețată Tiramisu cu mascarpone și lapte condensat

Această înghețată Tiramisu cu mascarpone este delicioasă! Are toate elementele desertului italian: pișcoturi, cremă fină, cafea și cacao.
Preparare20 minutes
la rece6 hours
Timp total6 hours 20 minutes
Categorie: Deserturi
Cuisine: Romaneasca
Porții: 8
Calories: 520kcal

Ingrediente

Mod de preparare

  • Preparați cafeaua și lăsați-o să se răcească. După ce s-a răcit adăugați în cafea romul.
  • Într-un bol încăpător mixați smântâna pentru frișcă până când formează valuri care își păstrează forma.
  • În frișca obținută încorporați mascarpone puțin câte puțin, în 3-4 tranșe, mixând ușor de fiecare dată ca să se încorporeze.
  • Puneți în bol laptele condensat, exact așa cum este în conservă, extractul de vanilie și un praf de sare. Mixați scurt, la viteză mică, doar cât să se încorporeze.
  • Rupeți pișcoturile în două și înmuiați-le doar o secundă în cafea. Scurgeți-le foarte bine, abia apoi le așezați în caserolă.
  • Puneți pe fundul caserolei un strat de pișcoturi 4 pișcoturi (8 jumătăți) lăsând ceva distanță între ele. Peste pișcoturi turnați un strat de cremă. Apoi presărați un strat de cacao folosindu-vă de o sită pentru ceai.
  • Puneți din nou cremă - pișcoturi - cremă -cacao.
  • Alternați astfel straturile până terminați pișcoturile și crema. Ultimele straturi trebuie să fie de cremă presărată cu cacao.
  • Dați caserola cu înghețată Tiramisu la congelator pentru cel puțin 6 ore.
  • Scoateți caserola din congelator cu 20-30 de minute înainte de servire.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 520kcal | Carbohidrați: 37g | Proteine: 9g | Grăsimi: 38g | Colesterol: 144mg | Fibre: 1g | Zahăr: 27g