Go Back
+ servings
Prăjitură cu mascarpone și gem de căpșuni (fără coacere)
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 5 votes

Prăjitură fără coacere cu mascarpone și gem de căpșuni

Această prăjitură fără coacere cu mascarpone, gem de căpșuni și ciocolată nu te ține lângă aragaz, dar va fi delicioasă și plină de arome!
Preparare15 minutes
Timp total15 minutes
Categorie: Deserturi
Cuisine: Romaneasca
Porții: 8
Calories: 247kcal

Ingrediente

dimensiuni tavă 20x10x10 cm

  • 500 g mascarpone
  • 200 ml smântână pentru frișcă (min 30% grăsime)
  • 250 g gem de căpșuni
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 18 buc pișcoturi de șampanie
  • zahăr pudră - opțional, după gust

glazura

  • 70 g ciocolată neagră
  • 70 ml smântână pentru frișcă (min 30% grăsime)

decor

  • 100 g căpșuni proaspete
  • frunze de mentă/busuioc roșu

Mod de preparare

  • Puneți într-un bol mascarpone și smântâna pentru frișcă. Mixați până când aveți o cremă omogenă care își păstrează bine forma.
  • Adăugați gemul și mixați din nou doar cât să omogenizați crema. Gustați crema și dacă o doriți mai dulce, adăugați zahăr pudră după gust.
  • Dați deoparte 5-6 linguri de cremă pentru decor. Păstrați-o la frigider până când aveți nevoie de ea.
  • Îmbrăcați tava în folie alimentară lăsând marginile mai lungi. Vom acoperi prăjitura cu ele.
  • Așezați 6 pișcoturi pe fundul formei, apoi jumătate din crema rămasă. Din nou un strat de pișcoturi și peste el restul de cremă.
  • Ultimul strat va fi de pișcoturi.
  • Acoperiți prăjitura cu marginile foliei alimentare și dați tava la frigider pentru cel puțin 6 ore, de preferat de pe o zi pe alta.
  • Dacă lăsați suficient timp prăjitura la frigider, pișcoturile vor avea timp să se înmoaie perfect în contact cu crema. Dacă vă grăbiți și vreți să serviți prăjitura mai repede, atunci e de preferat să înmuiați pișcoturile pentru 1 secundă în zeamă de compot sau un sirop făcut din apă și zahăr.
  • A doua zi, răsturnați prăjitura pe un platou și o îmbrăcați pe toate părțile cu crema păstrată deoparte pentru decor.

glazura

  • Puneți ciocolata tăiata cuburi într-un vas și peste ea puneți smântâna pentru frișcă.
  • Topiți ciocolata la bain marie sau la microunde. Trebuie să obțineți un amestec fluid, omogen, de consistența unei smântâni lichide.
  • Lăsați glazura să se răcească înainte să o turnați peste prăjitură.
  • Turnați glazura peste prăjitura îmbrăcată în cremă și lăsați-o să curgă puțin și pe margini.
  • Decorați prăjitura cu jumătăți de căpșuni, frunze de mentă proaspătă și de busuioc roșu.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 247kcal | Carbohidrați: 63g | Proteine: 1g | Grăsimi: 1g | Fibre: 3g | Zahăr: 58g