Puneți într-un bol mascarpone și smântâna pentru frișcă. Mixați până când aveți o cremă omogenă care își păstrează bine forma.
Adăugați gemul și mixați din nou doar cât să omogenizați crema. Gustați crema și dacă o doriți mai dulce, adăugați zahăr pudră după gust.
Dați deoparte 5-6 linguri de cremă pentru decor. Păstrați-o la frigider până când aveți nevoie de ea.
Îmbrăcați tava în folie alimentară lăsând marginile mai lungi. Vom acoperi prăjitura cu ele.
Așezați 6 pișcoturi pe fundul formei, apoi jumătate din crema rămasă. Din nou un strat de pișcoturi și peste el restul de cremă.
Ultimul strat va fi de pișcoturi.
Acoperiți prăjitura cu marginile foliei alimentare și dați tava la frigider pentru cel puțin 6 ore, de preferat de pe o zi pe alta.
Dacă lăsați suficient timp prăjitura la frigider, pișcoturile vor avea timp să se înmoaie perfect în contact cu crema. Dacă vă grăbiți și vreți să serviți prăjitura mai repede, atunci e de preferat să înmuiați pișcoturile pentru 1 secundă în zeamă de compot sau un sirop făcut din apă și zahăr.
A doua zi, răsturnați prăjitura pe un platou și o îmbrăcați pe toate părțile cu crema păstrată deoparte pentru decor.