Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în tavă sau o ungeți cu unt.
Pregătiți fructele: scoateți sâmburii, le curățați sau le feliați, după caz.
Separați ouăle. Mixați albușurile cu un praf de sare până când devin spumă fermă care nu cade de pe teluri.
Mixați gălbenușurile cu zahărul până când se deschid la culoare și își triplează volumul.
Peste gălbenușurile spumate adăugați vanilia, coaja de lămâie și iaurtul. Omogenizați.
Încorporați făina în crema de gălbenușuri folosind un tel de mână, nu mixerul.
La final încorporați spuma de albușuri în crema de gălbenușuri și făină. Încorporați albușurile în 3-4 tranșe amestecând ușor cu telul de mână.
Turnați aluatul în tavă și așezați fructele deasupra.
Coaceți prăjitura timp de 35-40 de minute până când este ușor rumenită deasupra.
Lăsați prăjitura să se răcească în tavă 5-10 minute, apoi o scoateți cu grijă folosind o paletă lată și o mutați pe un grătar.
Opțional o puteți pudra cu zahăr înainte de servire.
Prăjitura cu iaurt se păstrează la temperatura camerei.