Go Back
+ servings
piure de cartofi de post
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
4.88 from 8 votes

Piure de cartofi de post

Da, și un piure de cartofi de post poate fi pufos, cremos și delicios! Află cum se face simplu și rapid și lângă ce preparate îl poți servi!
Preparare5 minutes
Gătire15 minutes
Timp total20 minutes
Categorie: Retete de post
Cuisine: Romaneasca
Porții: 3 porții
Calories: 305kcal

Ingrediente

  • 500 g cartofi albi, făinoși
  • 60 ml ulei de măsline sau ulei aromat de la roșiile uscate
  • sare, piper, nucșoară, fulgi de chilli - după gust

Mod de preparare

  • Curățați cartofii de coajă și de eventualele puncte negre, zone în care au fost loviți sau încolțiți, etc.
  • Tăiați cartofii cuburi nu prea mici și puneți-i într-o cratiță potrivită ca mărime.
  • Turnați apă rece cât să îi acopere bine și puneți o linguriță de sare.
  • Fierbeți cartofii până când intră ușor furculița în ei, dar sunt încă fermi. Nu îi fierbeți prea mult.
  • Scurgeți cartofii de apa în care au fiert, dar nu aruncați apa. Avem nevoie de ea mai departe,
  • Zdrobiți cartofii cu un zdrobitor sau îi treceți printr-o presă specială pentru cartofi. Puteți folosi și mixerul la viteză mică, dar nu vă recomand să folosiți un blender de mână.
  • Adăugați uleiul de măsline, sare, piper și nucșoară după gust și subțiați piureul turnând puțin câte puțin din apa în care au fiert cartofii.
  • Amestecați energic cu un tel de mână ca să obțineți un piure de cartofi pufos și cremos.
  • Serviți piureul de cartofi imediat, eventual presărat cu puțin piper și fulgi de chilli.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 305kcal | Carbohidrați: 29g | Proteine: 3g | Grăsimi: 20g | Fibre: 4g | Zahăr: 1g