Puneți iaurtul într-o sită ca să se scurgă de zer.
Aprindeți cuptorul la 180 de grade și pregătiți tava de brioșe cu hârtiuțe speciale sau unsă cu unt.
Puneți ouăle întregi (adică nu separați albușurile de gălbenușuri) într-un bol. Adăugați zahărul și un praf de sare și le mixați cu un mixer de mână până când se deschid la culoare și își măresc considerabil volumul.
Turnați untul și mixați să se încorporeze.
Adăugați apoi vanilia, coaja de lămâie și iaurtul și mixați scurt să omogenizați compoziția.
La final încorporați făina împreună cu praful de copt. Trebuie să obțineți un aluat gros, dens.
Puneți fructele de pădure într-o sită și presărați peste ele o lingură de făină. Fructele se vor îmbrăca într-un strat de făină care va absorbi umiditatea. Făina în exces se va cerne prin sită.
Încorporați fructele pudrate cu făină în aluat.
Distribuiți aluatul în formele de brioșe. Opțional le puteți presăra cu fulgi mari de cocos sau de migdale.
Coaceți brioșele aproximativ 30 de minute, până se rumenesc ușor deasupra și trec testul cu scobitoarea.
Scoateți cu grijă brioșele din formă și lăsați-le să se răcească înainte de servire.
Se păstrează la temperatura camerei.