Spălați lămâile, apoi presați-le și rulați-le de câteva ori pe blatul de lucru. Astfel se vor înmuia membranele din interior, iar lămâile vor deveni mai zemoase și vor lăsa mai mult suc.
Stoarceți lămâile și cântăriți sucul obținut. Să zicem că aveți 250 ml de suc de lămâie.
Într-o crăticioară puneți exact aceeași cantitate de apă, adică 250 ml și aceeași cantitate de zahăr, în grame, adică 250 g.
Tot aici puneți și coaja rasă de la 2 lămâi.
Fierbeți siropul până când zahărul se dizolvă, iar siropul începe să se lege (aprox. 10 minute de când dă în clocot).
Lăsați siropul să se răcească, apoi turnați peste el sucul de lămâie proaspăt stors.
Siropul obținut astfel se poate păstra la frigider timp de o săptămână.
Pentru prepararea limonadei puneți într-o carafă sirop, apă, cuburi de gheață, felii de lămâie și mentă proaspătă în proporțiile dorite de voi.