Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt într-o tavă.
Cercetați atent peștele, îndepărtați oasele și pielea, dacă este cazul.
Presărați fileurile cu sare și piper pe toate părțile și lăsați-le puțin deoparte.
Tocați mărunt pătrunjelul și usturoiul.
Într-un vas puneți: pesmetul, parmezanul și condimentele, după gust. Atenție la sare, parmezanul este deja sărat!
Ungeți fileurile de somon cu unt topit pe toate părțile, apoi le treceți prin amestecul de pesmet, parmezan și condimente.
Așezați peștele în tavă peste hârtia de copt și dați tava la cuptor pentru 15 minute.
Pentru prepararea sosului, pur și simplu puneți într-un bol toate ingredientele din listă. Amestecați energic cu o linguriță, nu e nevoie de mixer sau blender.
Serviți somonul cât e cald, alături de sosul pregătit mai sus, o salată sau o garnitură de cartofi.