Go Back
+ servings
Somon in crusta de parmezan
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 3 votes

Somon în crustă de parmezan cu sos de muștar și vin alb

Rețeta simplă de somon în crustă de parmezan e atât de gustoasă încât va deveni și preferata voastră alături de sosul de muștar și vin alb.
Preparare10 minutes
Gătire15 minutes
Timp total25 minutes
Categorie: Rețete cu peşte
Cuisine: Romaneasca
Porții: 3
Calories: 437kcal

Ingrediente

  • 3 buc somon file (aprox. 150 g/buc)
  • 50 g pesmet
  • 20 g parmezan
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri pătrunjel tocat fin
  • sare, piper, fulgi de chilli - după gust
  • 20 g unt topit și răcit
  • lămâie pentru servit

sos de muștar cu vin alb

  • 50 g muștar
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 30 ml smântână pentru gătit cu 20% grăsime
  • 30 ml vin alb
  • piper după gust
  • suc de lămâie după gust

Mod de preparare

  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt într-o tavă.
  • Cercetați atent peștele, îndepărtați oasele și pielea, dacă este cazul.
  • Presărați fileurile cu sare și piper pe toate părțile și lăsați-le puțin deoparte.
  • Tocați mărunt pătrunjelul și usturoiul.
  • Într-un vas puneți: pesmetul, parmezanul și condimentele, după gust. Atenție la sare, parmezanul este deja sărat!
  • Ungeți fileurile de somon cu unt topit pe toate părțile, apoi le treceți prin amestecul de pesmet, parmezan și condimente.
  • Așezați peștele în tavă peste hârtia de copt și dați tava la cuptor pentru 15 minute.
  • Pentru prepararea sosului, pur și simplu puneți într-un bol toate ingredientele din listă. Amestecați energic cu o linguriță, nu e nevoie de mixer sau blender.
  • Serviți somonul cât e cald, alături de sosul pregătit mai sus, o salată sau o garnitură de cartofi.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 437kcal | Carbohidrați: 14g | Proteine: 35g | Grăsimi: 25g | Colesterol: 115mg | Fibre: 1g | Zahăr: 1g