Go Back
+ servings
tocanita de ceapa cu carne de pui
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 9 votes

Tocăniță de ceapă cu carne de pui

Încearcă această rețetă de tocăniță de ceapă cu carne de pui și mămăliguță! O mâncare simplă, cu puține ingrediente și foarte gustoasă.
Preparare15 minutes
Gătire50 minutes
Timp total1 hour 5 minutes
Categorie: Feluri de baza
Cuisine: Romaneasca
Porții: 4
Calories: 439kcal

Ingrediente

  • 4 buc pulpe inferioare de pui (aprox. 650 g în total)
  • 700 g ceapă uscată
  • 1 ardei gras
  • 50 ml ulei
  • 120 ml suc de roşii cu pulpă
  • 120 ml vin alb
  • ½ linguriță boia dulce
  • ½ linguriță semințe de chimen
  • 2 căței de usturoi
  • 1 frunză de dafin
  • 1 linguriță piper boabe
  • sare, piper măcinat, după gust
  • pătrunjel proaspăt pentru servit

Mod de preparare

  • Puneți uleiul să se încingă într-o cratiță încăpătoare. Rumeniți pulpele de pui pe ambele părți cât să capete puțină crustă, nu e nevoie să le gătiți de tot.
  • Scoateți carnea pe o farfurie și păstrați-o la cald.
  • În grăsimea rămasă în puneți ardeiul tăiat cubulețe, usturoiul tocat mărunt, semințele de chimen și boiaua de ardei. Căliți 1 minut.
  • Puneți apoi ceapa tăiată solzișori și 100 ml de apă. Gătiți ceapa timp de 3-4 minute, amestecând din când în când până ce se înmoaie puțin.
  • Adăugați vinul alb, sare, piper și dafin. Lăsați ceapa să se gătească la foc mic, acoperită cu capac pentru 15 de minute.
  • Puneți sosul de roșii, amestecați, iar deasupra așezați pulpele de pui rumenite la început. Dați cratița în cuptorul pre încins la 180 de grade pentru 20-30 de minute.
  • Serviți tocănița caldă, alături de o mămăliguță.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 439kcal | Carbohidrați: 25g | Proteine: 19g | Grăsimi: 28g | Colesterol: 86mg | Fibre: 5g | Zahăr: 13g