Tocăniță de ceapă cu carne de pui
Încearcă această rețetă de tocăniță de ceapă cu carne de pui și mămăliguță! O mâncare simplă, cu puține ingrediente și foarte gustoasă.
Preparare15 minutes mins
Gătire50 minutes mins
Timp total1 hour hr 5 minutes mins
Categorie: Feluri de baza
Cuisine: Romaneasca
Porții: 4
Calories: 439kcal
- 4 buc pulpe inferioare de pui (aprox. 650 g în total)
- 700 g ceapă uscată
- 1 ardei gras
- 50 ml ulei
- 120 ml suc de roşii cu pulpă
- 120 ml vin alb
- ½ linguriță boia dulce
- ½ linguriță semințe de chimen
- 2 căței de usturoi
- 1 frunză de dafin
- 1 linguriță piper boabe
- sare, piper măcinat, după gust
- pătrunjel proaspăt pentru servit
Puneți uleiul să se încingă într-o cratiță încăpătoare. Rumeniți pulpele de pui pe ambele părți cât să capete puțină crustă, nu e nevoie să le gătiți de tot.
Scoateți carnea pe o farfurie și păstrați-o la cald.
În grăsimea rămasă în puneți ardeiul tăiat cubulețe, usturoiul tocat mărunt, semințele de chimen și boiaua de ardei. Căliți 1 minut.
Puneți apoi ceapa tăiată solzișori și 100 ml de apă. Gătiți ceapa timp de 3-4 minute, amestecând din când în când până ce se înmoaie puțin.
Adăugați vinul alb, sare, piper și dafin. Lăsați ceapa să se gătească la foc mic, acoperită cu capac pentru 15 de minute.
Puneți sosul de roșii, amestecați, iar deasupra așezați pulpele de pui rumenite la început. Dați cratița în cuptorul pre încins la 180 de grade pentru 20-30 de minute.
Serviți tocănița caldă, alături de o mămăliguță.
Calorii: 439kcal | Carbohidrați: 25g | Proteine: 19g | Grăsimi: 28g | Colesterol: 86mg | Fibre: 5g | Zahăr: 13g