Go Back
+ servings
Plăcintă cu piersici și iaurt
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 8 votes

Plăcintă creață cu piersici și iaurt

Rețeta aceasta de plăcintă creață cu piersici și iaurt are tot ce-i trebuie: multe fructe, umplutura cremoasă și margini crocante. Deliciu!
Preparare15 minutes
Gătire40 minutes
Timp total55 minutes
Categorie: Deserturi
Cuisine: Romaneasca
Porții: 10
Calories: 321kcal

Ingrediente

pentru o tavă 35×20 cm

  • 1 kg piersici
  • un pachet de foi de plăcinta subțiri (400 g)
  • 5 ouă
  • 120 g zahăr
  • 250 g iaurt cu 3.5% grăsime
  • 250 g brânză de vaci
  • 10 g zahăr vanilat Bourbon (un pliculeț)
  • 1 linguriță coajă rasă de lămâie
  • un praf de sare
  • 30 g unt topit și răcit
  • opțional - zahăr pudră pentru servit

Mod de preparare

  • Spălați bine piersicile ca să îndepărtați puful.
  • Feliați piersicile, iar feliile mai mari tăiați-le în jumătăți.
  • Într-un castron puneți ouăle, sarea, zahărul, coaja rasă de lămâie și amestecați energic cu un tel sau cu un mixer de mână.
  • Peste ouă puneți brânza și smântâna. Omogenizați.
  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în tavă sau o ungeți cu unt.
  • Ungeți cu unt topit o foaie de plăcintă.
  • Așezați felii de piersici din loc în loc, apoi "încrețiți" foaia de plăcintă ca o armonică (vezi video de mai jos).
  • Așezați foaia încrețită în tavă și procedați la fel până când terminați toate foile de plăcintă și toate feliile de piersici.
  • Turnați amestecul de ouă, iaurt și brânză în tavă, peste foile de plăcintă.
  • Dați tava la cuptor pentru 40-45 de minute până când plăcinta este coaptă și frumos rumenită deasupra.
  • Lăsați plăcinta să se răcorească puțin, apoi o pudrați cu zahăr (opțional) și e gata de servit.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 321kcal | Carbohidrați: 46g | Proteine: 10g | Grăsimi: 11g | Colesterol: 104mg | Fibre: 2g | Zahăr: 23g