Go Back
+ servings
Paste bolognese
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 3 votes

Paste bolognese

Rețeta clasică italiană de paste bolognese, cu sos ragu și presărate cu mult parmezan ras. Un preparat de o savoare perfectă!
Preparare15 minutes
Gătire2 hours
Timp total2 hours 15 minutes
Categorie: Retete de paste
Cuisine: Italiana
Porții: 4
Calories: 606kcal

Ingrediente

sos bolognese

  • 250 g carne tocată de vițel
  • 150 g carne tocată de porc
  • 1 ceapă
  • 1 morcov mic
  • 1 felie de țelină
  • 1 cățel de usturoi
  • 25 ml ulei
  • 100 ml vin
  • 250 ml suc de roșii
  • 500 ml supă de carne sau de legume (stock) sau apă
  • sare și piper după gust
  • cimbru uscat
  • 1 frunză de dafin

paste bolognese

  • 200 g paccheri
  • 60 g parmezan
  • busuioc proaspăt

Mod de preparare

sos bologneze

  • Puneți uleiul într-o cratiță încăpătoare și căliți aici toate legumele tăiate cubulețe mici.
  • Adăugați carnea tocată și lăsați-o să se călească împreună cu legumele până ce își schimbă culoarea. Amestecați continuu să nu se ardă.
  • Adăugați vinul și amestecați, apoi sucul de roșii.
  • Turnați jumătate din cantitatea de supă (sau apă), cimbrul și frunza de dafin și lăsați sosul să se gătească la foc mic. Verificați din când în când să nu scadă lichidul prea mult.
  • Pe măsură ce sacade sosul, adăugați și restul de supă. Păstrați tot timpul focul la minim. Fierberea ar trebui să dureze în jur de 2 ore.

paste bolognese

  • Fierbeți pastele în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe pachet.
  • Scurgeți pastele, le puneți înapoi în oala în care au fiert și turnați peste ele sosul bolognese pregătit mai sus.
  • Adăugați parmezanul ras și amestecați. Serviți imediat cu busuioc proaspăt.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 606kcal | Carbohidrați: 48g | Proteine: 31g | Grăsimi: 32g | Colesterol: 82mg | Fibre: 4g | Zahăr: 6g | Vitamina A: 2479IU | Calciu: 239mg