Go Back
+ servings
ciorba de fasole verde cu afumatura
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 3 votes

Ciorbă de fasole verde cu afumătură

Ciorba de fasole verde cu afumătură este atât de ușor de făcut, sățioasă și gustoasă. Cred că deja ai ingredientele în casă, poți încerca rețeta chiar acum!
Preparare20 minutes
Gătire40 minutes
Timp total1 hour
Categorie: Supe si ciorbe
Cuisine: Romaneasca
Porții: 10
Calories: 137kcal

Ingrediente

  • 400 g fasole păstăi ( proaspătă, la borcan sau congelată)
  • 200 g costiță afumată (sau kaiser, șunculiță, ciolan, cârnăciori, etc.)
  • 2 cepe mijlocii
  • 3 căței de usturoi
  • 1 rădăcină de păstârnac
  • 1 felie țelină rădăcină
  • 2 tije de țelină Apio
  • 30 ml ulei - la nevoie
  • 300 ml suc de roșii concentrat, cu pulpă
  • 1 linguriță boia de ardei
  • 1 linguriță chimen
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • 1 frunză de dafin
  • sare după gust
  • pătrunjel proaspăt

pentru servit, opțional

  • oțet sau suc de lămâie
  • ardei iute
  • smântână fermentată

Mod de preparare

  • Tăiați costița cuburi sau fâșii și puneți-o să se călească într-o oală de aproximativ 6 litri.
    călim costița afumată
  • Tăiați cubulețe toate legumele din listă. După ce costița s-a rumenit puțin, puneți legumele și lăsați-le să se călească până când încep să se înmoaie. Dacă costița nu a lăsat suficientă grăsime și credeți că e nevoie, mai adăugați puțin ulei.
    calim legumele
  • După ce s-au călit legumele, puneți în oală: boia de ardei, chimen, cimbru uscat, dafin și turnați 3 litri de apă. Lăsați ciorba să fiarbă la foc mic acoperită cu capac pentru 10 minute.
    turnam 3 litri de apa
  • Adăugați păstăile în oală și lăsați ciorba să fiarbă la foc mic până când toate legumele sunt gătite (aprox. 20-25 de minute).
    adaugam pastaile
  • Turnați sucul de roșii și lăsați ciorba să mai fiarbă încă 5 minute.
    turnam sucul de rosii
  • Potriviți gustul de sare, presărați pătrunjel proaspăt tocat fin și ciorba e gata de servit.
    oala cu ciorbă de fasole verde
  • După preferințe, o puteți acri direct în farfurie cu suc de lămâie sau oțet. Tot după preferințe, ciorba se poate servi cu smântână fermentată și ardei iute.
    se serveste cu otet sau smantana

Video

Notă

Dacă folosiți fasole verde conservată la borcan, aceasta va fi prefiartă, așa că trebuie adăugată în ciorbă ceva mai târziu decât cea crudă sau cea congelată. 
Dacă o puneți odată cu sucul de roșii va fi perfect!
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 137kcal | Carbohidrați: 7g | Proteine: 4g | Grăsimi: 11g | Colesterol: 13mg | Fibre: 2g | Zahăr: 3g