Aprindeți cuptorul la 180 de grade.
Ungeți cu unt sau ulei o tavă de mărime potrivită care va merge la cuptor. Orientativ, lungimea tăvii să fie egală cu lățimea foilor de plăcintă (aprox. 30-35 cm)
Spargeți două ouă, le bateți puțin cu furculița, apoi le puneți în sosul de carne tocată și omogenizați.
Numărați foile din pachet ca să știți cum împărțiți umplutura. Vom suprapune câte 2 foi.
Ungeți o foaie de plăcintă cu puțin ulei. Peste ea așezați încă o foaie. Puneți sos de carne din loc în loc și încrețiți foile ca o armonică sau ca un evantai.
Procedați la fel până terminați foile și umplutura. Pe măsură ce încrețiți foile, le așezați în tavă, una după alta. După ce ați așezat toate foile în tavă, ungeți foile care se văd cu puțin ulei.
Dați plăcinta la cuptor pentru 40 de minute sau până când se rumenește frumos.
Bateți un ou și îl amestecați cu iaurt sau smântână subțiată cu puțin lapte în care ați pus sare și piper după gust.
Scoateți plăcinta din cuptor și peste ea turnați amestecul de mai sus. Opțional, presărați și câteva semințe de negrilică (chimen negru).
Dați din nou tava la cuptor pentru încă 10 minute.
Lăsați plăcinta să se odihnească în tavă 10 minute înainte de servire.