Negresa de post cu gem de caise și migdale
Și prăjiturile de post pot fi pufoase, fragede și delicioase! Încearcă această negresă de post cu gem de caise și migdale și te vei convinge!
Preparare15 minutes mins
Gătire35 minutes mins
Timp total50 minutes mins
Categorie: Deserturi de post
Cuisine: Romaneasca
Porții: 12
Calories: 334kcal
pentru o tavă de aprox. 22×22 cm
- 350 g făină tip 000
- 8 g praf de copt
- 100 g zahăr
- 25 g zahăr vanilat
- 50 g cacao
- un praf de sare
- 300 ml apă minerală
- 150 g ulei de floarea soarelui
- 2 lingurițe extract de cafea sau rom/migdale/vanilie
- 150 g gem de caise
- 80 g migdale crude Solaris
Aprindeți cuptorul la 180 de grade și pregătiți o tavă de dimensiuni potrivite. Ungeți tava cu ulei sau puneți hârtie de copt.
Mărunțiți migdalele grosier cu un cuțit sau cu un chopper electric.
Puneți într-un bol toate ingredientele uscate: făina, zahărul, praful de copt și pudra de cacao. Tot aici puneți și ¾ din migdalele mărunțite. Amestecați.
Într-un alt vas puneți apa minerală, uleiul și extractul de cafea.
Turnați ingredientele lichide peste cele uscate și amestecați. Puneți gemul de caise și omogenizați. Trebuie să obțineți un aluat moale, ca o cremă de ciocolată foarte densă.
Turnați aluatul în tavă, nivelați și presărați la suprafață restul migdalelor mărunțite păstrate deoparte.
Dați prăjitura la cuptor pentru aproximativ 35 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea. Lăsați prăjitura să se răcească înainte să o tăiați.
Calorii: 334kcal | Carbohidrați: 43g | Proteine: 6g | Grăsimi: 17g | Fibre: 3g | Zahăr: 16g