La început mixați doar icrele de crap simple, fără să adăugați nimic, timp de 5 minute. În acest timp icrele se vor desface și vor începe să se deschidă la culoare.
Adăugați ulei puțin câte puțin, lăsându-l să se prelingă pe pereții castronului, nu în mijloc. Insistați cu mixerul în locul în care se scurge uleiul. Turnați din nou ulei doar după ce l-ați încorporat foarte bine pe precedentul.
După ce ați încorporat jumătate din cantitatea de ulei, puneți în castron jumătate din icrele de știucă și continuați să adăugați ulei și suc de lămâie, tot puțin câte puțin.
Când a mai rămas de încorporat doar o lingură de ulei, puneți încă jumătate din icrele de știucă rămase, apoi încorporați mixați și încorporați tot uleiul și sucul de lămâie. Puteți gusta din când în când ca să vă asigurați că puneți prea mult suc de lămâie.
După ce ați încorporat tot uleiul, începeți să adăugați apă minerală cu o lingură și mixați. Icrele se vor deschide și mai mult la culoare, se vor relaxa și vor deveni cremoase. Dacă puneți prea multă apă riscați să le faceți prea moi, de aceea e bine să folosiți o lingură pentru dozaj.
La final puneți restul de icre de știucă care au mai rămas. Tot acum puneți și ceapa tocată mărunt (dacă folosiți) și de data aceasta amestecați ușor cu o lingură, nu cu mixerul.