Go Back
+ servings
Icre de crap si stiuca_rețeta
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 8 votes

Icre de crap și știucă - de ce să le prepari împreună

Veți găsi în această rețetă de salată de icre de crap și știucă tot ceea ce căutați: doar ingrediente naturale, gust autentic și multă savoare!
Preparare15 minutes
Timp total15 minutes
Categorie: Aperitive
Cuisine: Romaneasca
Porții: 10
Calories: 146kcal

Ingrediente

  • 50 g icre de crap sărate cu 5% sare
  • 50 g icre de știucă sărate cu 5% sare
  • 150 g ulei cântărit
  • suc de lămâie după gust
  • apă minerală după gust
  • ceapă verde sau uscată după gust

decor

  • felii de lămâie
  • mărar sau pătrunjel
  • roșii cherry, castraveți, măsline, etc.

Mod de preparare

  • La început mixați doar icrele de crap simple, fără să adăugați nimic, timp de 5 minute. În acest timp icrele se vor desface și vor începe să se deschidă la culoare.
    mixam icrele de crap
  • Adăugați ulei puțin câte puțin, lăsându-l să se prelingă pe pereții castronului, nu în mijloc. Insistați cu mixerul în locul în care se scurge uleiul. Turnați din nou ulei doar după ce l-ați încorporat foarte bine pe precedentul.
    uleiul se toarna putin cate putin
  • După ce ați încorporat jumătate din cantitatea de ulei, puneți în castron jumătate din icrele de știucă și continuați să adăugați ulei și suc de lămâie, tot puțin câte puțin.
    punem jumatate din icrele de stiuca
  • Când a mai rămas de încorporat doar o lingură de ulei, puneți încă jumătate din icrele de știucă rămase, apoi încorporați mixați și încorporați tot uleiul și sucul de lămâie. Puteți gusta din când în când ca să vă asigurați că puneți prea mult suc de lămâie.
    suc de lamaie
  • După ce ați încorporat tot uleiul, începeți să adăugați apă minerală cu o lingură și mixați. Icrele se vor deschide și mai mult la culoare, se vor relaxa și vor deveni cremoase. Dacă puneți prea multă apă riscați să le faceți prea moi, de aceea e bine să folosiți o lingură pentru dozaj.
    apa minerala
  • La final puneți restul de icre de știucă care au mai rămas. Tot acum puneți și ceapa tocată mărunt (dacă folosiți) și de data aceasta amestecați ușor cu o lingură, nu cu mixerul.
    ceapa tocata marunt

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 146kcal | Carbohidrați: 1g | Proteine: 1g | Grăsimi: 16g | Colesterol: 29mg | Vitamina A: 45IU | Calciu: 14mg