Go Back
+ servings
Saramura de crap în farfurie cu mamaliguta si ardei iute
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 5 votes

Saramură de crap cu legume

Toate secretele pentru cea mai reușită saramură de crap cu legume: o zeamă gustoasă, condimente, legume coapte și o mămăliguță fierbinte!
Preparare20 minutes
Gătire20 minutes
așteptare15 minutes
Timp total55 minutes
Categorie: Rețete cu peşte
Cuisine: Romaneasca
Porții: 6
Calories: 271kcal

Ingrediente

  • 1 kg crap sau caras, novac, știucă, somn
  • 4 roșii
  • 2 ardei kapia
  • 2 ardei grași
  • 1 ardei iute
  • 200 ml suc de roșii
  • 1 căpățână usturoi
  • sare, piper măcinat - după gust
  • 1 linguriță piper boabe
  • 2-3 frunze de dafin
  • 1 crenguță cimbru
  • pătrunjel proaspăt
  • 600 ml apă

Mod de preparare

  • Puneți roșiile și ardeii să se coacă într-o tigaie. Rotiți legumele din când în când ca să se coacă uniform pe toate părțile.
    rosii si ardei la gratar
  • Scoateți legumele coapte într-un castron, presărați puțină sare și lăsați-le câteva minute acoperite cu un capac. Se vor curăța mai ușor.
    Legume coapte
  • Tocați mărunt roșiile coapte.
    Rosii coapte tocate
  • Curățați ardeii copți de coji și cotoare, apoi tăiați-i fâșii mici, numai bune să fie luate în furculiță.
    Ardei copti tocati
  • Crapul trebuie să fie curățat de solzi și eviscerat. Păstrați capul pentru o ciorbă, iar trunchiul îl tăiați rondele.
    crap
  • Peste rondele presărați sare și piper măcinat, amestecați bine ca să ajungă sarea peste tot și lăsați-le la rece pentru jumătate de oră.
    rondele de crap cu sare
  • Puneți peștele să se frigă pe toate părțile într-o tigaie. Tigaia trebuie să fie foarte bine încinsă înainte să puneți peștele, altfel se va lipi.
    Crap fript in tigaie
  • Într-o cratiță puneți la fiert 600 ml de apă. În apă puneți: sare după gust, boabele de piper, frunza de dafin, cimbru uscat și ardeiul iute.
    apa la fiert cu condimente
  • Când apa dă începe să fiarbă, adăugați roșiile coapte și tocate, sucul de roșii și ardeii copți tăiați fâșii. Lăsați saramura să mai dea 2-3 clocote, apoi stingeți focul și puneți usturoiul trecut prin presă.
  • Turnați saramura pregătită mai sus peste peștele fript. Acoperiți cu un capac și lăsați aromele să se împrietenească timp de 15 minute.
    saramura turnata peste crap
  • Înainte de servire presărați pătrunjel proaspăt tocat mărunt și serviți saramura cu mămăliguță caldă.
    Saramura de crap_reteta

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 271kcal | Carbohidrați: 12g | Proteine: 33g | Grăsimi: 10g | Colesterol: 110mg | Fibre: 4g | Zahăr: 8g | Vitamina A: 3409IU | Calciu: 161mg