Puneți laptele la fiert împreună cu: apa, untul, zahărul şi un praf de sare. Când laptele începe să se umfle, dați focul la mic şi turnați făina, toată deodată amestecând continuu cu telul de mână.
Amestecați cu o lingură de lemn până când aluatul se leagă şi nu se mai lipeşte de pereţii vasului. Pe fundul cratiţei se va forma o peliculă albă. Dați cratiţa deoparte şi lăsați aluatul să se răcească.
Mixați aluatul rece cu un mixer de mână şi adăugați primul ou întreg. După ce primul ou este bine încorporat îl adăugați pe al doilea. Aluatul va începe să se lege şi să se relaxeze.
Al treilea ou îl spargeți într-un castron şi îl bateți cu furculiţa. Adăugați din al treilea ou cu o lingură, puţin câte puţin, până când aluatul devine, dar nu curge şi îşi păstrează forma.
Puneți aluatul într-un poş cu dui larg sau stelat şi formați mici grămăjoare de aprox. 5-6 cm diametru.
Coaceți choux-urile timp de 20 de minute la 210 grade, fără să deschideți deloc cuptorul în acest timp!
După cele 20 de minute, deschideți cuptorul și coborâți tava la mijlocul cuptorului. Reduceți temperatura la 180 de grade și coaceți în continuare încă 15-20 de minute.
Choux-urile trebuie să fie puţin rumene, lucioase, uşoare şi să se desprindă singure de pe hârtia de copt.