Crumble cu căpșuni și fulgi de ovăz
Un crumble de căpșuni proaspete este desertul suprem de vară. Imaginați-vă o mulțime de fructe aromate învelite cu o crustă crocantă de ovăz, cu gust de unt bun și aromă de vanilie.
Preparare10 minutes mins
Gătire45 minutes mins
Timp total55 minutes mins
Categorie: Deserturi
Cuisine: britanica
Porții: 8
Calories: 365kcal
stratul de fructe
- 1 kg căpșuni
- 50 g zahăr brun Solaris
- 1 lingură amidon de porumb
- coaja rasă de la ½ de lămâie
crusta crocantă
- 150 g făină
- 50 g fulgi de ovăz Solaris
- 50 g caju crud Solaris
- 80 g zahăr zahăr brun Solaris
- 10 g zahăr Bourbon
- 100 g unt 82% grăsime
- un praf de sare
în plus
- 1 linguriță unt pentru uns tava
stratul de fructe
Dacă aveți căpșuni micuțe, le puteți lăsa întregi. Dacă sunt mai mari, le tăiați jumătăți sau sferturi, apoi le stropiți cu sucul de la ½ de lămâie.
Peste căpșuni puneți: zahăr brun, coaja rasă de la ½ de lămâie și amidon. Amestecați și le puneți într-o tavă unsă cu unt.
crustă crocantă
Tăiați untul rece în cubulețe mici. Mărunțiți nucile caju cu un cuțit sau cu un chopper electric.
Puneți într-un bol toate ingredientele pentru crustă. Folosiți-vă mâinile pentru a amesteca ingredientele până când untul este încorporat și obțineți un aluat sfărâmicios, care curge printre degete și în care se mai văd mici bucățele de unt.
Presărați aluatul peste căpșunile din tavă.
Calorii: 365kcal | Carbohidrați: 49g | Proteine: 5g | Grăsimi: 16g | Colesterol: 32mg | Fibre: 4g | Zahăr: 24g | Vitamina A: 390IU | Calciu: 32mg