Go Back
+ servings
Crumble cu capsuni si fulgi de ovaz
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 5 votes

Crumble cu căpșuni și fulgi de ovăz

Un crumble de căpșuni proaspete este desertul suprem de vară. Imaginați-vă o mulțime de fructe aromate învelite cu o crustă crocantă de ovăz, cu gust de unt bun și aromă de vanilie.
Preparare10 minutes
Gătire45 minutes
Timp total55 minutes
Categorie: Deserturi
Cuisine: britanica
Porții: 8
Calories: 365kcal

Ingrediente

stratul de fructe

  • 1 kg căpșuni
  • 50 g zahăr brun Solaris
  • 1 lingură amidon de porumb
  • coaja rasă de la ½ de lămâie

crusta crocantă

  • 150 g făină
  • 50 g fulgi de ovăz Solaris
  • 50 g caju crud Solaris
  • 80 g zahăr zahăr brun Solaris
  • 10 g zahăr Bourbon
  • 100 g unt 82% grăsime
  • un praf de sare

în plus

  • 1 linguriță unt pentru uns tava

Mod de preparare

stratul de fructe

  • Dacă aveți căpșuni micuțe, le puteți lăsa întregi. Dacă sunt mai mari, le tăiați jumătăți sau sferturi, apoi le stropiți cu sucul de la ½ de lămâie.
    reteta crumble cu capsuni_taiem capsunile
  • Peste căpșuni puneți: zahăr brun, coaja rasă de la ½ de lămâie și amidon. Amestecați și le puneți într-o tavă unsă cu unt.
    Crumble cu capsuni_fructe in tava

crustă crocantă

  • Tăiați untul rece în cubulețe mici. Mărunțiți nucile caju cu un cuțit sau cu un chopper electric.
    Crumble cu capsuni_maruntim caju
  • Puneți într-un bol toate ingredientele pentru crustă. Folosiți-vă mâinile pentru a amesteca ingredientele până când untul este încorporat și obțineți un aluat sfărâmicios, care curge printre degete și în care se mai văd mici bucățele de unt.
    Crumble cu capsuni_aluat nisipos
  • Presărați aluatul peste căpșunile din tavă.
    Crumble_crusta-crocanta-cu-fulgi-de-ovaz

coacere și servire

  • Băgați tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 35-45 de minute. Crumble este gata când fructele s-au înmuiat și s-au transformat în gem, iar crusta crocantă s-a rumenit ușor și a devenit aurie.
    Crumble cu capsuni si fulgi de ovaz
  • Scoateți crumble din cuptor și lăsați-l 5 minute deoparte. Se servește cald, opțional cu o înghețată la alegere sau cu un moț de frișcă naturală.
    Crumble cu capsuni si fulgi de ovaz

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 365kcal | Carbohidrați: 49g | Proteine: 5g | Grăsimi: 16g | Colesterol: 32mg | Fibre: 4g | Zahăr: 24g | Vitamina A: 390IU | Calciu: 32mg