Go Back
+ servings
Reteta placinta cu visine si iaurt grecesc
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 6 votes

Plăcintă cu vișine și iaurt grecesc

Rețeta de plăcintă cu vișine și iaurt grecesc este ușor de făcut și atât de plină de arome! Un desert grozav pentru o masă de duminică.
Preparare15 minutes
Gătire45 minutes
Timp total1 hour
Categorie: Deserturi
Cuisine: Romaneasca
Porții: 10
Calories: 427kcal

Ingrediente

  • 500 g vișine cântărite fără sâmburi
  • 400 g foi subțiri de plăcintă 12 foi
  • 70 g unt 82% grăsime topit și răcit
  • 6 ouă XL sau 8 ouă M
  • 800 g iaurt grecesc 10% grăsime
  • 250 g brânză de vaci
  • 20 g griș
  • 200 g zahăr tos
  • ½ linguriță sare
  • 10 ml esență de vanilie
  • 1 lingură coajă rasa de lămâie
  • 1 ou pentru uns plăcinta deasupra
  • 10 g zahăr pudră pentru servit

Mod de preparare

tavă rectangulară de aprox. 22x35x7 cm

  • Dați deoparte 6 foi de plăcintă din pachet și păstrați-le acoperite cu un șervet de bumbac ca să nu se usuce. Restul foilor le rupeți cu mâna bucăți de 5-6 cm și le lăsați deoparte cât vă ocupați de umplutură.
    Foi de placinta rupte
  • Mixați ouăle cu sarea și zahărul până când își triplează volumul și se albesc la culoare.
    Oua batute cu mixerul
  • Peste crema de ouă puneți iaurtul, brânza, vanilia și coaja rasă de lămâie. Omogenizați.
    Iaurt peste ouale batute
  • În compoziția pregătită mai sus încorporați foile de plăcintă rupte. Nu le puneți toate odată, ci puțin câte puțin ca să nu se lipească unele de altele.
    Compozitie placinta cu iaurt
  • După ce ați încorporat foile de plăcintă, puneți vișinele fără sâmburi.
    Umplutura placinta cu visine
  • Ungeți tava cu unt topit și răcit. Așezați o foaie de plăcintă din cele 6 păstrate deoparte. Ridicați foaia de plăcintă și pe marginile tăvii. O ungeți cu unt. Repetați cu încă 2 foi.
    Foi de placinta unse cu unt topit
  • Peste cele 3 foi turnați toată umplutura de iaurt și vișine pregătită mai devreme.
    umplutura turnata in tava
  • Deasupra așezați alte 2 foi unse fiecare cu unt topit. Ultima foaie, cea de-a 3-a, nu o mai ungeti cu unt, ci cu un ou bătut bine cu furculița.
    placinta unsa cu ou batut
  • Dați plăcinta la cuptor pentru 35-45 de minute, până când este rumenită frumos și bine închegată și în mijloc. Presărați plăcinta cu zahăr pudră.
    Placinta cu visine si iaurt pudrata cu zahar
  • Lăsați plăcinta să se răcorească puțin înainte să o tăiați.
    Placinta cu visine si iaurt grecesc

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 427kcal | Carbohidrați: 55g | Proteine: 19g | Grăsimi: 15g | Colesterol: 149mg | Fibre: 2g | Zahăr: 30g | Vitamina A: 491IU | Calciu: 171mg