Dați deoparte 6 foi de plăcintă din pachet și păstrați-le acoperite cu un șervet de bumbac ca să nu se usuce. Restul foilor le rupeți cu mâna bucăți de 5-6 cm și le lăsați deoparte cât vă ocupați de umplutură.
Mixați ouăle cu sarea și zahărul până când își triplează volumul și se albesc la culoare.
Peste crema de ouă puneți iaurtul, brânza, vanilia și coaja rasă de lămâie. Omogenizați.
În compoziția pregătită mai sus încorporați foile de plăcintă rupte. Nu le puneți toate odată, ci puțin câte puțin ca să nu se lipească unele de altele.
După ce ați încorporat foile de plăcintă, puneți vișinele fără sâmburi.
Ungeți tava cu unt topit și răcit. Așezați o foaie de plăcintă din cele 6 păstrate deoparte. Ridicați foaia de plăcintă și pe marginile tăvii. O ungeți cu unt. Repetați cu încă 2 foi.
Peste cele 3 foi turnați toată umplutura de iaurt și vișine pregătită mai devreme.
Deasupra așezați alte 2 foi unse fiecare cu unt topit. Ultima foaie, cea de-a 3-a, nu o mai ungeti cu unt, ci cu un ou bătut bine cu furculița.
Dați plăcinta la cuptor pentru 35-45 de minute, până când este rumenită frumos și bine închegată și în mijloc. Presărați plăcinta cu zahăr pudră.
Lăsați plăcinta să se răcorească puțin înainte să o tăiați.