Începem cu feliile de portocale pe care la vom folosi la decor.
Punem la fiert 150 ml de apă cu 100 g de zahăr. După ce dă 2-3 clocote şi siropul s-a legat, punem feliile de portocale şi le lăsăm să fiarbă până se înmoaie.
Le scoatem cu o paletă găurită, le scurgem bine şi le punem în tava de la aragaz tapetată cu hârtie de copt.
Le dăm la cuptorul încins la 180 de grade pentru 15 minute, timp în care se vor usca suficient. După acest timp le scoatem din cuptor şi le lăsăm să se răcească în tavă.
Cât timp stau feliile de portocală la cuptor, ne ocupăm de blatul prăjiturii.
Topim ciocolata împreună cu untul la bain marie.
Adăugăm zahărul, ouăle bătute puţin, făina, un praf de sare şi condimentele: scorţişoara, ghimbir, coajă rasă de portocală. Omogenizăm.
Turnăm compoziţia în formă şi coacem la cuptor (care a fost preîncălzit pentru că am uscat feliile de portocală) timp de 25 de minute.
Lăsăm prăjitura să se răcească în tavă pentru că este foarte fragilă şi se poate rupe, abia apoi o transferăm pe un platou.