• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Bucate Aromate

reţete simple pentru familie şi prieteni

Caută după reţetă sau ingredient

  • Home
  • Reţete
  • Articole
  • Despre
    • Cine gătește?
    • Colaboratori
    • Politica Cookies
  • Contact
  • F. A. Q.
  • Aperitive
  • Supe şi ciorbe
  • Feluri de bază
    • Mâncăruri cu carne
    • Mâncăruri de post
    • Reţete cu peşte şi fructe de mare
    • Paste şi pizza
    • Salate
    • Tarte sărate
  • Deserturi
    • Checuri, cozonac, brioşe
    • Deserturi de casă
    • Deserturi de post
    • Fursecuri, biscuiţi, cornuleţe
    • Îngheţată şi deserturi la pahar
    • Prăjituri şi tarte
    • Torturi
  • Băuturi
  • Pâine de casă
  • Din cămară
  • Cum se face

Despre mine si blog

Bucate AromateNumele meu este Iuliana Sbirnea si sunt din Galati. Ma bucur ca ai ajuns pe blogul meu si ca ti-ai facut timp sa citesti cine sta in spatele retetelor, textelor si fotografiilor.

De profesie sunt inginer, am un full time job in domeniul naval, iar acest blog e un hobby care imi umple frumos serile, iar uneori si week-endurile. Blogul Bucate AromateOmletă cu brânză şi sparanghel a aparut in acest format in 2013 in mare parte deoarece gatitul si mai nou, fotografia culinara sunt modurile mele preferate de relaxare. Un alt motiv pentru care mi-am dorit sa alcatuiesc o colectie de retete online, a fost fiul meu care locuieste departe de noi, dar caruia ii place sa gateasca si de cele mai multe ori ii iese chiar bine. M-am gandit ca in acest fel are acces oricand si foarte explicit la multe din retetele cu care a crescut sau ca il pot inspira cu retete noi, simple si cu timp redus de gatire, asa, ca pentru tineri mereu grabiti 🙂

Nu am urmat niciodata cursuri profesionale de gatit, decat daca nu pot fi considerate astfel lectiile primite de la bunica si de la mama mea, care sunt gospodine si bucatarese desavarsite. Totusi, apartinand unei alte generatii, tot ce am invatat de la ele am adaptat stilului meu de viata si vremurilor pe care le traim. De aceea, pe Bucate Aromate veti gasi retete simple, cu timp redus de gatire, dar cu un rezultat final delicios. Pe majoritatea dintre ele cred ca le-as putea incadra la “retete gata in 30 de minute“, atat de simple sunt! Imi place totusi ca rezultatul final sa arate frumos, ingrijit, apetisant, astfel incat masa cu cei dragi sa fie o bucurie, nu doar o rutina zilnica, asa cum tot bucurie trebuie sa fie si procesul pregatirii ei.

Budincă din făină de ovăz cu fructeIngredientele pe care le folosesc sunt cel mai des autohtone, proaspete si de sezon, se gasesc oriunde si nu sunt un lux pentru nimeni.

Pasiunea pentru gatit si blogul m-au dus incet-incet spre o noua pasiune: fotografia culinara. Am inceput prin a face fotografii pentru blog cu o “sapuniera”, un Nikon Coolpix care-mi incapea in palma, atat de mic era. Am trecut apoi la un bridge Fuji Finepix cu care m-am inteles foarte bine, dar la un moment dat am simtit ca lucrurile devenisera prea comode iar fotografiile nu mai reprezentau chiar o provocare. Atunci mi-am facut curaj sa mai urc o treapta si am cumparat o camera foto mai complexa, un DSLR Nikon 5200 pe care il folosesc si in prezent. DSLR-ul, un obiectiv fix de 35mm, trepiedul si telecomanda sunt kit-ul meu de fotografie culinara care asigura la acest moment partea vizuala a blogului.

De putin timp am devenit fotograf profesionist cu acte in regula, specialitatea mea fiind fotografia culinara si de produs. A fost un drum lung dar frumos pana aici si sper ca ma asteapta multe intamplari frumoase in directia asta si de acum inainte.

Prăjitură Siret

Cam atat despre mine. Daca aveti timp si va face placere, m-as bucura sa imi lasati in comentarii cateva cuvinte in care sa facem cunostinta si sa imi spuneti cum ati ajuns pe blogul meu, ce va place si ce nu va place aici.

Nu va sfiiti, voi aprecia mereu parerile sincere si criticile constructive, caci acestea imi sunt cel putin la fel de folositoare ca si laudele care ma fac sa merg inainte. Asadar, nu fiti zgarciti nici cu unele, nici cu altele 🙂

Va multumesc pentru vizita si va mai astept pe la mine.

Cu drag,

Iuliana

Later edit* 

Reţetele mele pot fi găsite și pe site-ul Selgros Caută Pasiunea, pe platforma Celiaci.ro sau în Revista Ioana.

revista Ioana

Mai multe despre mine şi activitatea mea, puteţi citi:

  • în interviul publicat pe platforma IQads
  • în interviul acordat Claudiei Vasilache, pe site-ul culinar Lecturi şi Arome,
  • în Sunday Lunch-ul organizat de Diana Duca pe site-ul Disturbingly Delicious.
  • în campania Bun Simt la Farfurie de pe singurul website de recenzii de restaurante din Romania, FoodCrew, unde ma gasiti sub pseudonimul Cofeina.

Reader Interactions



Comments

  1. Nicoleta

    September 3, 2014 at 09:49

    Buna Iuliana , eu sunt Nicoleta si îmi pare bine ca din întâmplare am ajuns pe blogul tau. Faci o treaba minunata. Îmi plac rețetele tale pentru ca sunt simple ,ușor de făcut si nu necesita foarte mult timp petrecut in bucătărie.

    Reply
    • Iuliana

      September 3, 2014 at 10:01

      Bine ai venit Nicoleta, ma bucur sa te cunosc. Iti multumesc tare mult pentru feed-back, inseamna foarte mult pentru mine 🙂

      Reply
  2. doinapirvulescu

    September 22, 2014 at 10:35

    Draga mea prietena Iuliana,
    nu gasesc cuvintele potrivite pentru a descrie admiratia pentru ceea ce faci!Citind retele tale cred ca o sa imi iau inima in dinti si o sa incerc si eu sa fac prajituri!Totdeauna mi-a fost teama ca nu ies destul de aratoase,dar cum explici tu parca am capatat putin curaj ca nu e imposibil!Ce-i drept prefer prajiturile facute de tine sau de doamna(mama ta).Te pup!Felicitari!Si promit sa incerc cat mai multe retete!

    Reply
    • Iuliana

      September 22, 2014 at 14:31

      Multumesc mult, Doina!
      Esti tu modesta, ca eu imi amintesc un Craciun cand am primit cadou de la tine un ditamai tortul frumos si delicios. Ba chiar am si o poza cu tortul in brate, stii? 🙂
      Sper sa avem ocazia sa prajiturim candva impreuna. Te pup!

      Reply
  3. Avi Fel

    November 26, 2014 at 19:08

    Hello Iuliana !
    Azi am auzit de una din retetele aromate…am intrat pe site si am ajuns si prin Cartea ta de retete.
    Mi-a placut. Nu am pregatit si nu am gustatory inca nimic. Mi a placut prezentarea ta.
    Avi

    Reply
    • Iuliana

      November 26, 2014 at 21:06

      Draga Avi, multumesc pentru vizita si te mai astept pe la mine 🙂

      Reply
  4. carmen

    January 25, 2015 at 13:08

    Felicitari Iuliana,sper sa ai un an plin de realizari in 2015,,..

    Reply
    • Iuliana

      January 25, 2015 at 16:17

      Multumesc, Carmen! Un an bun si frumos si tie!

      Reply
  5. Mihaela Stere

    April 6, 2015 at 19:28

    Ai un blog foarte frumos, cu retete excelente. Ma bucur ca l-am descoperit, te urmăresc mereu. Cu drag, Mihaela.

    Reply
    • Iuliana

      August 20, 2015 at 07:25

      Mulțumesc Mihaela, te mai astept pe la mine 🙂

      Reply
  6. Sofi

    April 7, 2015 at 13:23

    Frumoasa prezentarea ta si tu esti o frumoasa. imi place ca ai multe retete de post foarte usoare, nu gasesc in alta parte atat de multe. Felicitari.

    Reply
    • Iuliana

      August 20, 2015 at 07:26

      Mulțumesc 🙂

      Reply
  7. Cristina

    August 19, 2015 at 16:54

    Felicitari, Iulia pentru tot ce ai realizat aici! Si eu si colegele ne inspiram foarte des de la tine. Nici nu stii tu de cate ori pe zi te pomenim! Multumim ca ne dai idei si ne scoti mereu din impas cand nu mai stim ce sa punem pe masa mofturosilor de acasa :))) Te pup si te imbratisez. Si te astept oricand cu o cafea mare sa mai stam de vorba.

    Reply
    • Iuliana

      August 20, 2015 at 07:27

      Mulțumesc, draga mea si ție, si colegelor. Va astept cu poze si impresii despre retetele testate. Si sa știți ca accept si critici, nu doar laude 😉

      Reply
  8. corinabanuta@yahoo.com

    March 26, 2016 at 20:07

    Buna. Sunt Corina. O leoaica aclimatizata la malul marii. Am ajuns pe site Ul tau urmarind un grup dukan. M am regasit putin in povestea ta. Eu am inceput cu o pagina de Fb pe care imparteam retetele dietetice pana la moment ul in care mi am dorit mai mult. Mi am facut de curand blogul meu rouascolection blogspot.com si m am bucurat de a aprecieri la prima postare. Iti doresc succes.

    Reply
    • Iuliana

      March 26, 2016 at 20:21

      Multumesc pentru vizita, Corina!
      Mult succes si tie 🙂

      Reply
  9. Ionela

    July 6, 2016 at 20:01

    Buna, Iuliana! Din Noiembrie 2015 astept cu nerăbdare si curiozitate mail-ul tau cu retetele săptămânii. M-am bucurat sa aflu ca ai copilărit la Giurgiu, eu sunt din Giurgiu. Felicitări! Succes in tot ce ti-ai propus!

    Reply
    • Iuliana

      July 8, 2016 at 10:40

      Ionela draga, multumesc mult de tot pentru mesaj. Sunt nascuta la Giurgiu si crescuta la bunici, la Malu. Pentru mine acolo e “acasa” si acolo inca e familia mea, oamenii pe care ii iubesc cel mai mult pe lumea asta. Te mai astept pe la mine. Te pup!

      Reply
  10. doina

    August 9, 2016 at 11:42

    Buna dimineata draga mea, abia azi am avut curiozitatea sa vad mai multe despre tine desi aveam impresia ca te cunosc deja din postari . Ma bucur ca nu m-am inselat , esti asa cum mi-am inchipuit : vesela , deschisa, cu mult bun simt, pasionata de lucruri frumoase . Avem multe in comun desi eu sunt o leoaica meticuloasa si perfectionista.. Cum stii deja am 61 de ani am lucrat 30 de ani la A.T.I( anestezie -terapie intensiva )la spitalul judetean din Suceava. Am doi copii mari la casele lor (din pacate pe alte meleaguri) De 15 ani ne-am mutat In Radauti un orasel numai bun pentru pensionari cu multa verdeata si liniste.Am facut 3 ani cursuri de medicina alternativa ( fitoterapie ) si acum am un mic magazin naturist.Ma bucur ca te-am descoperit si-ti doresc numai bine .Cu drag Doina .

    Reply
    • Iuliana

      August 10, 2016 at 14:26

      Buna Doina! Uite ca ne-am mai gasit un punct comun: si baiatul meu e la casa lui pe alte meleaguri 🙂 Un mic magazinas cu produse naturiste mi se pare job-ul perfect pentru o doamna. Candva am visat si eu la ceva de genul asta, dar lucrurile s-au asezat in alt mod pentru mine.
      Multumesc mult pentru mesaje, imi prinde bine sa te stiu aici. Imbratisari!

      Reply
  11. Ligia

    August 11, 2016 at 23:13

    Te urmaresc si eu de mult timp, dar nu ti-am scris pana acum. E blogul meu preferat si cred ca este unul dintre cele mai corecte de pe la noi. Am incercat multe retete ale tale si toate au iesit bine pentru ca sunt bine explicate si cu detalii. Multumesc pentru retete si mult succes mai departe. Ligia.

    Reply
    • Iuliana

      August 12, 2016 at 09:50

      Multumesc si eu pentru aprecieri si mesaj 🙂

      Reply
  12. MARIANA TAMAS

    August 18, 2016 at 08:37

    Buna, Iuliana! Sunt Mariana si ma bucur ca am descoperit blogul tau. Prezentarea retetelor este minunata pentru ca transmiti intr-o forma eleganta si plina de bucurie nu doar informatii despre retete ci si o parte din sufletul tau. Multumesc!

    Reply
    • Iuliana

      August 18, 2016 at 08:54

      Bine ai venit, Mariana! Multumesc mult pentru comentariu 🙂

      Reply
  13. Suzana

    August 26, 2016 at 11:15

    Felicitari draga Iuliana! Ma bucur sa te vad si sa citesc despre tine. Ai unul dintre cele mai frumoase bloguri de la noi, ordonat si ingrijit imi place foarte mult prezentarea. Ai retete moderne si usoare, o adevarata sursa de inspiratie pentru mine. Iti doresc mult succes si sa mergi inainte pe drumul tau ca si pana acum.

    Reply
    • Iuliana

      August 26, 2016 at 15:33

      Multumesc mult! Te mai astept cu drag pe la mine 🙂

      Reply
  14. Imca

    September 9, 2016 at 14:34

    Buna Iuliana,
    Ma numesc Imca si urmaresc cu multa placere blogul si retele tale. Eu am deja 66 de ani si pasiunea mea este gatitul – citesc cu placere retete noi si dietetice. Tocmai de aceea imi plac retetele tale care sunt usoare si destul de dietetice. Iti multumesc pentru retete.
    Cu drag,
    Imca

    Reply
    • Iuliana

      September 11, 2016 at 23:29

      Buna Imca,
      66 de ani e o varsta frumoasa. Multi inainte sanatosi si plini de bucurii!
      Iti multumesc mult pentru vizita si pentru aprecieri. Te mai astept pe la mine 🙂

      Reply
      • doina

        September 12, 2016 at 11:45

        Buna draga mea , ma bucur ca s-a mai abonat o bunicuta la blogul tau . Ii urez bun venit doamnei Imca . Tie iti doresc o saptamana frumoasa . Cu drag Doina .

        Reply
        • Iuliana

          September 13, 2016 at 16:38

          🙂

          Reply
  15. doina

    September 16, 2016 at 11:55

    Citind postarile tale cu vinete mi-am adus aminte de o reteta pe care o faceam toamna si iarna pentru copii mei pe vremea cand erau elevi si luau pachetele cu mancare la scoala. Ai nevoie de paine , rosii, telemea sau cascaval, vinete, ceapa, usturoi, cimbru, sare, piper. Cantitatile sunt la latitudinea fiecaruia.Vinetele se curata de coaja se taie cubulete se stropesc cu ulei se sareaza , se amesteca si se dau pe o tava la cuptor cam 30 min. la 200gr., pana sunt moi si cremoase.Ceapa se inmoaie usor in putin ulei se adauga cimbru, sare, usturoiul zdrobit, vinetele. Se amesteca usor si se pune cate un pic de umplutura intre feliile de paine se pun felii de rosii si branza rasa sau sfaramata. Se pune la toaster sau grilul eletric si coace.E de la sine inteles ca atunci cand le faceam pentru scoala nu puneam usturoi in ele ci un pic de busuioc. Este un fel bun pentru cina cu un pahar de vin langa.Am vazut pe facebook ceva asemanator cu lipii libaneze in loc de paine si mult mai condimentate un fel de shaorma vegetala.Pupici cu drag.

    Reply
    • Iuliana

      September 16, 2016 at 14:53

      Vai, vai ce bine suna reteta asta!
      Multumesc, Doina draga ca ti-ai facut timp sa o scrii.
      Sper sa o pun in practica cat de curand. Pupici! 🙂

      Reply
  16. Jacota Constantin

    October 7, 2016 at 05:45

    Un blog culinar util, scris cu dragoste, nefițos… Am incercat mai mult de 12 retete și toate s-au dovedit a fi ”valide” și gustoase … Am respectat pașii sugerați. Vă voi urmări ori de câte ori sunt în pană de idei…

    Reply
    • Iuliana

      October 7, 2016 at 07:39

      Va multumesc mult pentru aprecieri si va mai astept pe la mine 🙂

      Reply
  17. Liv

    October 12, 2016 at 10:16

    buna!mereu mi.am dorit sa pot fi capabila sa gatesc mult mai bine,bucataria este un domeniu foarte nesigur pt mine. desi imi place sa gatesc nu prea am talent, îndemânare.. sunt ca si tine berbec si rabdarea nu e punctul meu forte. intr.un fel m.ai inspirat si iti multumesc. nu multa lume ma inspira.

    Reply
    • Iuliana

      October 12, 2016 at 21:44

      Sunt foarte convinsa ca esti capabila sa faci multe lucruri faine in bucatarie. Berbecii sunt capabili de tot ce-si propun, nu-i asa? 😉
      Ia-o usor, incepe cu ce iti place sa mananci sau cu ingredientele care iti plac, joaca-te cu ele, combina-le in retete simple. Apoi incet-incet prinzi curaj si gatitul va deveni o bucurie, ai sa vezi. Succes, Liv! Te mai astept pe la mine 🙂

      Reply
  18. fidanidis daniela

    October 22, 2016 at 18:05

    iuliana ma bucur ca existi si tu si blogul tau.Doresc sa ai multe realizari pe toate planurile si la cat mai multe retete

    Reply
    • Iuliana

      October 22, 2016 at 21:53

      Iti multumesc mult, Daniela! 🙂
      Te astept si pe tine la premii, aici: http://bucate-aromate.ro/2016/10/3-ani-de-blog-si-3-daruri-pentru-prieteni/

      Reply
  19. Luminita

    November 13, 2016 at 20:21

    Pumpkin Spice Latte – ca sa folosesc o expresie la moda “m-a dat pe spate” !
    Draga Iuliana, aceasta reteta m-a facut sa te caut pe blog. Nu imi amintesc de cand citesc “bucate -aromate” pe google+ dar astazi mi-am zis – “stai putin, poate este cineva care locuieste aproape si ma duc direct la o ceasca de Pumpkin Spice Latte”! Ghinion insa, nu voi ajunge la timp sau daca voi ajunge totusi, o sa-mi fie asa de foame de o sa mananc tot ce ai in camara, gatit- negatit. Valcea -Galati cale de “cinci pîni”!
    Pacat, orice dovleac as coace nu va ajunge niciodata “crema de cafea”, noi toti din familie (5 la numar) mancam dolveac copt cu magiun de prune si scortisoara, asta imediat ce-l scot din cuptor, cate odata mai ramane ceva coaja daca nu cumva o mancam si pe aceea.
    Nu am incercat retetele tale, dar recunosc ca imi plac povestile care le insotesc si parca le savurez aroma printre cuvinte.
    Iti doresc numai bine, cat mai multe realizari, iar daca te gandesti sa editezi vreo carte cu retete “cat ai pocni din degete” te rog, sa ma anunti.
    Cu prietenie si admiratie ,
    Luminita
    P.S. Sunt tot inginer si imi place mancarea gata facuta !

    Reply
    • Iuliana

      November 13, 2016 at 23:03

      Hei, buna Luminita! 🙂
      Sa stii ca mi-ar fi facut mare placere sa te astept cu un pumpkin spice latte. Dar poate aveti vreodata drum spre Delta sau poate mai venim noi vreodata pe la Olanesti sau Horezu si il aduc la pachet 🙂
      Multumesc mult pentru mesaj. Numai bine iti doresc!

      Reply
  20. Iulia

    February 17, 2017 at 16:58

    Draga Iuliana, am ajuns aici manata de cautarile mele in domeniul raw vegan. Hoinarind din blog in blog am ajuns si aici, recomandarea venind de pe blogul “retetele mele dragi”.
    Imi place cum e organizat site-ul, e clar si pe intelesul tuturor, chiar daca retetele nu sunt fotografiate pas cu pas. Te anunt de pe acum ca am sa-ti “fur” cateva retete, cele vegane mai ales. Eu nu sunt o incepatoare in ale gatitului (la cei 54 de ani ai mei), ba chiar din contra. Doar ca de vreo trei saptamani am dat-o pe alimentatie sanatoasa (din motive medicale pe care nu are rost sa le insir aici). Cautam modalitati de preparare a semintelor de quinoa, chia, psyllium, in, canepa.
    Si eu sunt inginer. Constructor hidrotehnician.

    Reply
    • Iuliana

      February 17, 2017 at 17:10

      Buna Iulia!
      Iti multumesc pentru vizita. Nu stiu cat de mult te vei putea inspira de la mine, caci recunosc ca nu am prea multe retete “sanatoase”. Dar perseverez!
      Ma bucur ca se inmultesc inginerii care ma viziteaza 🙂
      Iti doresc multa sanatate si te mai astept cu drag pe la mine.

      Reply
  21. N.

    February 17, 2017 at 23:41

    Dragă Iuliana, este prima dată când găsesc un blog de rețete descrise simplu, clar, fără înflorituri inutile, cu rețete corecte, pe care dacă le aplici îți iese ce trebuie și fără greșeli de scriere. Dar mai important, e prima dată când simt că în spatele rețetelor este un om fain. Spor la treabă și mulțumim pentru efort și informații!

    Reply
    • Iuliana

      February 18, 2017 at 07:36

      Draga N, iți mulţumesc mult pentru vizită şi pentru cuvintele frumoase. Valoreaza foarte mult pentru mine.
      Sper să găseşti în continuare aici o sursă de inspiraţie.
      Ta mai aştept pe la mine.

      Reply
  22. Dali Da

    March 4, 2017 at 22:22

    Buna si eu sunt din Galați dar locuiesc de multi ani in București.
    Căutam pe net o rețeta pentru batoane Fitness făcute acasa si am ajuns pe blogul tai.
    Am scos-o din cuptor , aștept sa se răcească ca sa o bag la frigider 😊

    Reply
    • Iuliana

      April 12, 2017 at 21:15

      Vai, mii de scuze ca raspund asa tarziu! Nu stiu cum de nu am vazut comentariul tau pana acum!
      Sper ca ti-au placut batoanele. Te mai astept pe la mine 🙂

      Reply
  23. Irina

    April 12, 2017 at 19:51

    Buna seara, draga Iuliana! Vreau sa iti multumesc mult pt.reteta de prajitura cu gem si bezea, de care mi-era dor , nu am mai gustat-o de cand eram copil…si mai vreau sa iti spun ” La multi ani!” (chiar daca nu stiu exact data, stiu ca impartim aceeasi zodie si e timpul nostru)
    Te sarut, mult succes in toate! 🌺🌺🌺

    Reply
    • Iuliana

      April 12, 2017 at 21:10

      Buna Irina! Ma bucur mult ca ti-am indulcit amintirile cu prajitura cu gem si bezea 🙂
      Multumesc mult pentru urari. La multi ani si tie, frumosi si plini de bucurii!

      Reply
  24. Alexandra

    May 14, 2017 at 00:36

    Saru’mana. Am ajuns din intamplare pe blogul dvs, cautand o reteta pt o crema de tort. Ma bucur ca ales sa intru si sa citesc cat mai multe retete si sunt nerabdatoare sa incerc tortul cu iaurt si fructe de padure . O seara buna

    Reply
    • Iuliana

      May 14, 2017 at 07:40

      Bine ai venit, Alexandra! Sa imi spui cum ti-a iesit tortul! Succes! 🙂

      Reply
  25. KIMPAN DAN CARMEN

    July 5, 2017 at 08:43

    BUNA DIMINEATA MA NUMESC CARMEN SI SUNT DIN MARAMURES IMI PLAC FOARTE MULT RETETELE DUMNEAVOASTRA DE PRAJITURI SI MAI ALES LEGUMELE LA BORCAN SUNT SUPER

    Reply
    • Iuliana

      July 5, 2017 at 11:55

      Multumesc mult, Carmen! Te mai astept pe la mine 🙂

      Reply
  26. Lubita

    September 3, 2017 at 09:28

    Buna ziua draga Iuliana
    Fiind Duminica,zi de odihna am inceput sa mai privesc prin blogosfera noastra culinara asta fiind pasiunea mea si ce sa vezi,am dat de blogul tau!
    Multumesc pentru faptul ca mi te-a scos in cale cum se zice,pentru ca ai un blog apreciat din partea mea numai la superlativ din toate punctele de vedere si te felicit pentru asa ceva!!
    Eu tot din Galati sunt si ma bucur sa mai intalnesc pe cineva din Galati,am si eu un blog,nu e cine stie ce,nu e performant si nici nu castig nimic de pe urma muncii mele pentru ca nici nu stiu si pentru ca nu as avea timp sa ma ocup cu astfel de probleme.
    Am ajuns sa-mi fac blog la indemnul copiilor,pentru ca in 2001 cand am iesit la pensie,mai aveam putin si intram in depresie pentru ca nu aveam activitate si uite asa incet incet am inceput sa-mi umplu timpul iar acum daca trece o zi si eu nu sunt in bucatarie,mi se pare ceva anormal!!
    Multumesc pentru faptul ca “m-ai ascultat”iti doresc tot binele din lume,multa putere de munca si o toamna bogata,daca tot a venit toamna!
    PS m-am abonat ca sa fiu cat mai aproape de minunatele si delicioasele tale retete!!
    Nu stiu daca te intereseaza dar poate vrei sa-ti arunci ochii si sa-ti faci o parere despre blogul meu
    Lulu-Povesti din bucatarie

    Reply
  27. Iuliana

    September 4, 2017 at 09:51

    Draga Lubita,
    Multumesc mult pentru vizita si pentru aprecieri. Ma bucur foarte tare sa vad galatencele noastre harnice si pricepute pe harta bloggingului culinar 🙂
    Si pentru mine blogul e un hobby, o relaxare, nu o meserie. Tot ce fac, e de drag si cu drag 🙂
    Ma duc sa iti fac o vizita pe site, sunt sigura ca voi gasi la tine retete minunate!
    Te mai astept cu drag pe la mine si poate cine stie, ne si intalnim la o cafea intr-o buna zi!

    Reply
  28. ANA VENERA

    October 21, 2017 at 14:15

    Draga Iuliana,
    Cautam o sursa de inspiratie pentru a pregati in mod netraditional gutuile si perele culese din gradina mea ( e prima recolta !!!). Blogul tau a fost primul in cautarea mea si la el am ramas.
    Am citit toate capitolele din el, am printat deja 9 retete si m-ai facut un om fericit. Stilul cald si explicit in care scrii retetele, incurajarea ca si eu, cel care le citeste pot sa le fac bine, te fac speciala. Parca stau la povesti cu cea mai veche si draga prietena.
    Imi aduci aminte de Silvia Jurcovan, din cartile de bucate ale domniei sale mi-am luat cunostintele culinare. Si dumneaiei a inceput prin a scrie retete pentru fiul plecat de acasa, de la Cluj, la Bucuresti.
    La tine gasesc un plus , adaptarea retetelor la stilul de viata de azi.Ce surpriza uriasa sa descopar ingrediente inedite, pe care le iubesc , folosite in retete- LAVANDA, SALVIA, iubesc reteta ta de maia.
    Am pus doua pungi cu gutui rase la congelator si astept reteta de prajitura cu gutui si nuci ( sau poate nu am vazut-o eu ? )
    Ma bucur ca te-am descoperit si am sa te urmaresc cu placere.
    Multa sanatate iti doresc, inspiratie si putere in a face tot ce iti doresti !

    Reply
    • Iuliana

      October 21, 2017 at 14:41

      Draga Ana,
      Mesajul tau mi-a facut ziua asta de toamna aurie si mai frumoasa si iti multumesc foarte mult ca ti-ai facut timp sa imi scrii.
      E intotdeauna o bucurie sa aflu ca am inspirat sau ca macar am incurajat pe cineva intr-ale gatitului.
      Praitura cu nuci si gutui nu e inca pe blog, dar urmeaza cat de curand 🙂
      Numai bine iti doresc!

      Reply
  29. Elvira Jianu

    April 4, 2018 at 12:24

    Buna Iuliana,
    Cautam o retata de tort si am ajuns pe blogul tau.
    Iti multumesc ca mi-ai dat curaj sa realizez ce mi-am propus.
    Faci un lucru minunat! Iti urez succes in tot ceea ce faci!

    Reply
    • Iuliana

      April 4, 2018 at 13:40

      Draga Elvira,
      Multumesc mult pentru mesaj si pentru urari.
      Sper ca ai gasit o reteta de tort pe gustul tau si ca rezultatul a fost o bucurie pentru toti cei care l-au gustat.
      Te astept cu drag sa revii pe blog si pentru alte retete 🙂

      Reply
  30. carmen

    April 15, 2018 at 12:53

    intamplator sau nu rasfoiesc blogul tau si marturisesc ca imi place. mult succes in continuare.

    Reply
    • Iuliana

      April 16, 2018 at 07:30

      Multumesc mult! Numai bine si tie!

      Reply
  31. carmen

    April 15, 2018 at 12:56

    Am ajuns pe blogul tau cautand o reteta de creier pane fara sa fiu nevoie sa il mai prajesc in ulei. Si bine am facut. Pe langa reteta mi s-a deschis un mic univers al retetelor simple si gustoase . Felicitari!

    Reply
    • Iuliana

      April 16, 2018 at 07:29

      Iti multumesc mult pentru mesaj, Carmen!
      Ma bucur ca m-ai gasit si te mai astept pe la mine 🙂

      Reply
  32. Gina Bezi

    April 18, 2018 at 10:32

    Buna Iuliana,
    În primul rând felicitāri pentru blog. E interesant si foarte frumos creat. Am început sā te vizitez pentru reteta de maia. Am reusit sa o fac si eu. Si vreau doar sa iti scriu ca din a 3-a zi nu am mai aruncat nimic din maiaua pe care o injumatatisem, ma refer la partea pe care nu am mai hranit-o ci am folosit-o pentru o focaccio minunata. A iesit super delicioasa si ma bucur ca m-am desteptat la timp. Ai avut dreptate gustul produselor cu maia este incomparabil mai bun decat cele facute doar cu drojdie. Iti multumesc si multe retete bune in continuare!

    Cu drag Gina B.

    Reply
    • Iuliana

      April 18, 2018 at 10:38

      Draga Gina, daca ai sti ce mult ma bucur cand imi scrie cineva ca a facut paine cu maia dupa explicatiile mele! 🙂
      Iti multumesc mult pentru mesaj. Sa faci paini magice in continuare!
      Numai bine,
      Iuliana

      Reply

Trackbacks

  1. Ton la grătar în două variante la fel de dietetice - Bucate Aromate says:
    August 17, 2017 at 16:11

    […] cum vă spuneam celor care mi-aţi citit prezentarea din bara laterală, în viaţa reală sunt ingineră şi lucrez pentru o companie care produce echipamente pentru […]

    Reply

Aştept cu drag comentariile voastre: Cancel reply

Primary Sidebar

  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS

Bună,
Sunt Iuliana, gazda ta pe Bucate Aromate.
Îți multumesc pentru vizită. Sper să găsești în colecția mea de rețete inspirație pentru meniul familiei tale.
Dacă vrei să afli mai multe despre mine și blog, citește aici.




Fii primul care primește rețetele

Introdu aici adresa ta și vei primi fiecare rețetă pe e-mail, imediat după publicare

Blenderul meu performant G21 Perfect Smoothie Vitality

G21_blender_perfect_smoothie_vitality

Prietenii mei, responsabili cu aromele de pe blog

Fotografiile mele și aici:

logo foodelia

Footer

Hai pe Instagram!

  • Câțiva creveți au ajuns într-o supă cremă. Nu-și puteau dori o soartă mai bună! 
Am lăsat #linkinbio în caz că... 😉
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#bucatearomate #meniulzilei #supacrema #supa #supazilei #retetazilei #retetesanatoase #retetesimple #fructedemare #creveti #cemancamazi #ceavemlapranz #shrimp #shrimpsoup #shrimprecipe #whatsforlunch #whatsfordinner
  • Dimineața devreme când parcul e doar al meu 😍
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#lalele #inparc #florideprimăvară #bunadimineata #jogging #flowers #instaflower #goodmorning #morningwalk #morningjog #healthylife
  • Graurele Mitică, cel  care mi-a ciugulit mușcatele și panseluțele și plantele aromatice și tot... Drept răzbunare măcar să-l fac de râs pe internet! 😤😡😭 .
.
.
.
.
.
.
.
#pasari #grauri #badbird #birdsofinstagram #bird #birds #naturephotography #nature
  • 🍓🍰🍓 Cea mai a simplă tartă cu căpșuni și multă, multă frișcă e acum #peblog .
.
.
.
.
.
.
.
.
 #linkinbio👉💻 #bucatearomate #desertuldeazi #desertcufrisca #desertcufructe #capsuni #cevabun #cevadulce #gatimacasa #retetazilei #retetesimple #reteterapide #tartacucapsuni #reteteromanesti #retetedeprimavara #fructe #fotografieculinara #nikonromania #nikon35mm #dessertphotography #strawberry #strawberrytart #dessert #dessertporn
  • Cartea asta e fantastică! Are atâtea rețete și atât de interesante! 😍
.
.
.
. .
.
.
.
.
#dictaturagastronomica #reteteromanesti #cartedebucate #constantinbacalbasa #cookbook
  • Totul e bine când se termină cu bine. Și cu bun! 🍰 🍓
 Rețeta celei mai simple tarte cu frișcă și căpșuni, vine cât de curând, aveți puțintică răbdare, da? 😀
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#bucatearomate #behindthescene #inculise #fotografieculinara #nikonromania #nikon35mm #desertcufrisca #desertuldeazi #retetazilei #reteterapide #retetesimple #gatimacasa #tartacucapsuni #desertcufructe #capsuni #cevabun #cevadulce #foodpost #foodshare #foodphoto #foodphotography #ilovemynikon
  • Cam ce credeți că se petrece aici? 😍
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#bucatearomate #desertuldeazi #desertcufructe #desertcucapsuni #capsuni #primavara #retetazilei #retetesimple #retetesanatoase #gatimacasa #cevabun #cevadulce #dinbucatariamea #inthemaking #inthekitchen #dessertphotography #dessert #stawberry #food #foodpost #foodphotography #foodshare

Follow Me!

Copyright

Toate articolele(text, reţetă)  și fotografiile care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului Bucate Aromate. Copierea și diseminarea acestora pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți, etc.), în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Poți cumpăra fotografiile mele de aici:

Royalty Free Stock Photos

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Despre cookies

Copyright © 2018 · Foodie Pro & The Genesis Framework