Go Back
+ servings
Clătite cu ciuperci şi smântână la cuptor
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Clătite cu ciuperci şi smântână la cuptor

Preparare1 hour
Gătire30 minutes
Timp total1 hour 30 minutes
Porții: 1 oră 30 minute

Ingrediente

pentru 2 porţii (4 clătite umplute)

    pentru clătite

    • 100 ml de lapte
    • 50 ml apă minerală
    • 1 ou
    • 80 g făină
    • 1 lingură de unt topit sau ulei
    • 1 praf de sare

    pentru umplutură

    • 200 g ciuperci
    • 4 ouă
    • 200 g smântână
    • 2-3 linguri de ulei vegetal
    • sare piper, nucşoară-după gust
    • puţin mărar proaspăt

    Mod de preparare

    Multiplicaţi cantităţile din lista de ingrediente pentru câte porţii doriţi să faceţi. Pentru prepararea clătitelor, am explicat foarte detaliat aici cum se fac clătitele - reţeta de bază.

    • Aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi ungeţi cu unt sau cu ulei un vas potrivit ca mărime, care va merge la cuptor.
    • Tocaţi ciupercile cubuleţe pe care le căliţi câteva minute într-o tigaie în care aţi pus puţin ulei. Adăugaţi şi puţin mărar tocat.
    • Bateţi 2 ouă împreună cu 100 g de smântână. Condimentaţi cu sare, piper şi nucşoară măcinată după gust, apoi turnati compoziţia peste ciupercile din tigaie.
    • Umpleţi clătitele cu amestecul de smântână şi ciuperci şi rulaţi-le în aşa fel încât să nu curgă umplutura.
    • Aşezaţi clătitele una lângă alta în tavă. Deasupra turnaţi celelalte 2 ouă bătute împreună cu condimente după gust şi cu restul de 100 g de smântână.
    • Daţi tava la cuptor pentru 20-25 de minute până când umplutura este bine închegată iar clătitele s-au rumenit frumos deasupra.
    • Serviţi calde sau reci, presărate cu mărar proaspăt.
    Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!