Go Back
Tocăniţă de gogonele verzi
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 4 votes

Tocăniţă de gogonele verzi

Categorie: Feluri de baza

Ingrediente

pentru 2 porţii

  • 3 gogonele verzi
  • 2 roşii eu am pus tot gogonele dar aproape coapte
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras
  • 100 ml suc de roşii
  • 50 ml de ulei
  • 1 frunză de dafin
  • sare şi piper după gust
  • mărar proaspăt

Mod de preparare

  • Tocaţi ceapa mărunt, ardeiul cuburi, iar morcovul rondele, sau tot cuburi, cum doriţi. Căliţi-le câteva minute în uleiul încins, doar până când ceapa începe să îşi dezvolte aroma.
  • Între timp tăiaţi gogonelele şi roşiile cuburi ceva mai măricele. Puneţi-le în cratiţă peste celelalte legume, puneţi şi frunza de dafin, potriviţi gustul de sare şi piper şi turnaţi 100 ml de apă. Amestecaţi şi lăsaţi la fiert la foc mic, cu capac.
  • Când gogonelele s-au înmuiat, adăugaţi sucul de roşii. Amestecaţi şi lăsaţi tocăniţa tot pe foc mic, să mai dea câteva clocote. Cam vreo 10 minute e suficient, apoi e gata.
  • Se serveşte caldă sau rece, de preferat lângă o mămăliguţă şi merge de minune presărată cu mărar proaspăt.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!