Tocaţi ceapa mărunt, ardeiul cuburi, iar morcovul rondele, sau tot cuburi, cum doriţi. Căliţi-le câteva minute în uleiul încins, doar până când ceapa începe să îşi dezvolte aroma.
Între timp tăiaţi gogonelele şi roşiile cuburi ceva mai măricele. Puneţi-le în cratiţă peste celelalte legume, puneţi şi frunza de dafin, potriviţi gustul de sare şi piper şi turnaţi 100 ml de apă. Amestecaţi şi lăsaţi la fiert la foc mic, cu capac.
Când gogonelele s-au înmuiat, adăugaţi sucul de roşii. Amestecaţi şi lăsaţi tocăniţa tot pe foc mic, să mai dea câteva clocote. Cam vreo 10 minute e suficient, apoi e gata.
Se serveşte caldă sau rece, de preferat lângă o mămăliguţă şi merge de minune presărată cu mărar proaspăt.