Go Back
Inghetata de frisca cu biscuiti Oreo
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Îngheţată de frişcă cu biscuiţi Oreo

Categorie: Deserturi

Ingrediente

  • 4 gălbenuşuri
  • 200 ml de lapte gras
  • 600 ml de smântână pentru frişcă min 32% grăsime
  • 8 linguri de zahăr
  • biscuiți Oreo - în compoziție am folosit 12 biscuiți 2 pachete mici plus încă câțiva pentru decor
  • un praf de sare

Mod de preparare

  • Punem laptele la încălzit până formează pojghiţă deasupra şi dă semne că ar începe să se umfle.
  • Frecăm gălbenuşurile cu zahărul şi un praf de sare până când se albesc şi îşi măresc volumul.
  • Adăugăm treptat laptele cald peste ouă amestecând continuu, ca să le ridicăm temperatura.
  • Punem compoziţia de ouă şi lapte pe aragaz, la foc mic, amestecând continuu până când începe să se îngroaşe.
  • Lăsăm crema să se răcească complet, apoi adăugăm frişca bătută şi omogenizăm. Dăm compoziţia la rece pentru 2-3 ore.
  • Dacă aveţi maşină de îngheţată, turnaţi amestecul în recipientul scos din congelator şi lăsaţi maşina să îşi facă treaba.
  • Oprim maşina şi adăugăm biscuiţii Oreo tăiaţi în sferuri. Amestecăm uşor doar cât să îi distribuim în masa de îngheţată. Dacă nu servim imediat, punem îngheţata într-o caserolă care va merge la congelator.
  • Când serviţi îngheţata, scoateţi caserola cu 15 minute înainte din congelator. Decoraţi tot cu biscuiţi Oreo.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!