Punem laptele la încălzit până formează pojghiţă deasupra şi dă semne că ar începe să se umfle.
Frecăm gălbenuşurile cu zahărul şi un praf de sare până când se albesc şi îşi măresc volumul.
Adăugăm treptat laptele cald peste ouă amestecând continuu, ca să le ridicăm temperatura.
Punem compoziţia de ouă şi lapte pe aragaz, la foc mic, amestecând continuu până când începe să se îngroaşe.
Lăsăm crema să se răcească complet, apoi adăugăm frişca bătută şi omogenizăm. Dăm compoziţia la rece pentru 2-3 ore.
Dacă aveţi maşină de îngheţată, turnaţi amestecul în recipientul scos din congelator şi lăsaţi maşina să îşi facă treaba.
Oprim maşina şi adăugăm biscuiţii Oreo tăiaţi în sferuri. Amestecăm uşor doar cât să îi distribuim în masa de îngheţată. Dacă nu servim imediat, punem îngheţata într-o caserolă care va merge la congelator.
Când serviţi îngheţata, scoateţi caserola cu 15 minute înainte din congelator. Decoraţi tot cu biscuiţi Oreo.