Se face o mămăliguţă iar cârnaţii se fac la cuptor, la grătar sau prăjiţi în ulei, cum vă plac mai mult.
Tăiem cârnaţii rondele groase de 4-5 cm.
Ungem cu puţin unt o formă de yena sau orice altă tavă. Aşezăm un strat de mămăligă în care "înfingem" rondelele de cârnaţi.
Punem bucăţele de unt din loc în loc, presărăm cu brânză rasă şi acoperim cu un alt strat de mămăligă. Folosiţi-vă de o lingură uşor umezită ca să vă fie mai uşor să nivelaţi mămăliguţa.
Batem cele două ouă împreună cu smântâna şi le turnăm deasupra, peste mămăliguţă.
Băgăm vasul în cuptorul încins la 180 de grade pentru 15-20 de minute, până când începe să se rumenească frumos deasupra.
Feliem şi o servim presărată cu brânză rasă.