Go Back
Mamaliguta cu carnati la cuptor
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 2 votes

Mămăliguţă cu cârnaţi la cuptor

Categorie: Feluri de baza

Ingrediente

  • 1 litru de apă
  • 350 g mălai
  • 1 linguriţă rasă de sare
  • 6 cârnaţi de casă
  • 150 g de brânză uscată de oi
  • 200 g de smântână
  • 50 g de unt
  • 2 ouă

Mod de preparare

  • Se face o mămăliguţă iar cârnaţii se fac la cuptor, la grătar sau prăjiţi în ulei, cum vă plac mai mult.
  • Tăiem cârnaţii rondele groase de 4-5 cm.
  • Ungem cu puţin unt o formă de yena sau orice altă tavă. Aşezăm un strat de mămăligă în care "înfingem" rondelele de cârnaţi.
  • Punem bucăţele de unt din loc în loc, presărăm cu brânză rasă şi acoperim cu un alt strat de mămăligă. Folosiţi-vă de o lingură uşor umezită ca să vă fie mai uşor să nivelaţi mămăliguţa.
  • Batem cele două ouă împreună cu smântâna şi le turnăm deasupra, peste mămăliguţă.
  • Băgăm vasul în cuptorul încins la 180 de grade pentru 15-20 de minute, până când începe să se rumenească frumos deasupra.
  • Feliem şi o servim presărată cu brânză rasă.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!