Go Back
+ servings
Pulpe de pui la cuptor cu cartofi natur
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 2 votes

Pulpe de pui la cuptor cu cartofi natur

Rețeta simplă de pulpe de pui la cuptor cu cartofi natur, ideală pentru un prânz în familie dar și de luat la pachet.
Preparare10 minutes
Gătire1 hour 15 minutes
Timp total1 hour 25 minutes
Categorie: Feluri de baza
Cuisine: Romaneasca
Porții: 4
Calories: 588kcal

Ingrediente

pentru 4 porţii

  • 4 pulpe de pui
  • 800 g de cartofi cu coajă roz
  • 50 ml de ulei
  • 50 g de unt
  • sare, condimente după gust
  • sare
  • pătrunjel verde

Mod de preparare

  • Spălăm pulpele, le condimentăm pe toate părţile cu sare şi cu mixul de condimente şi le aşezăm într-o tavă care va merge la cuptor. Turnăm un fir subţire de ulei peste fiecare pulpă. Eu obişnuiesc să tapetez tava cu hârtie de copt ca să am cât mai puţin de frecat când ajung la spălatul vaselor. Dacă nu doriţi să folosiţi hârtie de copt, ungeţi tava cu puţin ulei.
  • Băgaţi tava la cuptor la foc mediu (180 de grade). Sunt gata când sunt frumos rumenite, crocante la exterior, iar carnea e moale şi intră uşor furculiţa în ele. La mine a durat cam o ora şi 15 minute.
  • Între timp curăţăm cartofii şi îi tăiem cuburi potrivite. Îi punem la fiert în apă rece în care am pus un vârf de linguriţă de sare. Sunt gata cam în 15-20 de minute, depinde de tipul de cartofi. Nu trebuie să fie prea moi, să nu se sfărâme.
  • Se scurg cartofii de apă, se aşează lângă pulpele rumene şi aromate, se asezonează cu sare şi piper şi se adaugă câteva cubuleţe de unt (sau se stropesc cu ulei de măsline). La final se presară totul cu pătrunjel proaspăt tocat.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 588kcal | Carbohidrați: 32g | Proteine: 22g | Grăsimi: 42g | Colesterol: 138mg | Fibre: 3g | Zahăr: 3g