Go Back
+ servings
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Salată de ardei copţi cu usturoi

Preparare30 minutes
Gătire15 minutes
Timp total45 minutes
Categorie: Feluri de baza
Porții: 2

Ingrediente

pentru 2 porții

  • 6 ardei grași roșii
  • 3 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • 2 linguri de zeama de lămâie sau oțet
  • 1 cățel de usturoi
  • câteva frunzulițe de busuioc verde
  • sare după gust

Mod de preparare

  • Se coc ardeii la jar dacă aveți posibilitatea, sau pe orice suprafață încinsă: tablă, tavă, tigaie sau direct pe ochiul aragazului.
  • Când sunt gata, se presară cu puţină sare și se pun într-un castron acoperiți cu capac. Se lasă să se răcească și apoi vor fi mai ușor de curățat.
  • Se îndepărtează cotorul și semințele și se taie ardeii fâşiuţe potrivite ca mărime.
  • Separat facem un dressing din ulei, zeamă de lămâie, usturoiul trecut prin presă şi sare cât vă place.
  • Turnam dressingul peste fâșiile de ardei, adăugăm busuiocul tocat și amestecam.
  • Se poate servi imediat, dar e mai bună dacă stă câteva ore la frigider înainte de servire ca să se îmbine frumos aromele.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!