Go Back
+ servings
Pizza cu şuncă şi ciuperci
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 3 votes

Pizza cu şuncă şi ciuperci

Rețeta de pizza cu şuncă şi ciuperci care te scoate din încurcătură la masa de prânz sau la cină cu ingredientele simple și la îndemână!
Preparare15 minutes
Gătire20 minutes
dospire30 minutes
Timp total1 hour 5 minutes
Categorie: Feluri de baza
Cuisine: Italiana
Porții: 2 pizza medii (30 cm)
Calories: 1410kcal

Ingrediente

Blatul

  • 260 g făină
  • 4 g drojdie uscată instant (12 g drojdie proaspătă)
  • 170 ml apă călduţă
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 5 g sare
  • 1 linguriţă zahăr

Topping

  • 100 g ciuperci Champignon
  • 200 g şuncă de pui
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 ceapă mică opţional
  • 200 g cașcaval
  • 200 g mozzarella
  • 100 g sos de roşii poate fi şi bulion de casă
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • oregano

Mod de preparare

Blatul

  • Într-un castron încăpător, se amestecă făina cu sarea, zahărul şi cu drojdia uscată
  • Se adaugă apa călduţă (nu fierbinte!) şi uleiul de măsline şi se amestecă totul cu mâna până când obţinem o bilă de aluat omogen, compact, puţin elastic
  • Lăsaţi aluatul să crească într-un loc călduţ, acoperit cu un prosop curat, timp de aprox. 30 de minute sau până îşi dublează volumul.
  • Împărţiţi aluatul în două părţi egale, le dati formă de bilă și le lăsați să se mai odihnească încă 15 minute acoperite cu un prosop umed.
  • Întindeţi aluatul pe blatul înfăinat până ajungeţi la o formă rotundă de aprox. 30 cm în diametru.
  • Puneţi aluatul în tava specială pentru copt pizza dacă aveţi aşa ceva sau într-o tava normală acoperită cu hârtie de copt.

Topping

  • Ciupercile se taie cât doriţi de mărunt, iar ceapa se taie cubuleţe
  • Ciupercile împreună cu ceapa se călesc timp de 2-3 minute, într-o lingură de ulei de măsline.
  • Amestecați sosul de roşii cu o lingură de ulei de măsline şi cu puţin oregano. Ungeţi cu acest amestec blatul de pizza, presăraţi cascavalul ras pe răzătoarea cu găuri mari, apoi adăugaţi ciupercile şi ceapa călite, ardeiul gras şi şunca tăiată cât vă place de mare.
  • Din loc în loc puneţi cubuleţe de mozzarella
  • Coaceţi pizza în cuptorul preîncălzit la 250 de grade pentru 8-10 de minute sau până când începe să se rumenească pe margini.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 1410kcal | Carbohidrați: 117g | Proteine: 84g | Grăsimi: 67g | Colesterol: 257mg | Fibre: 7g | Zahăr: 10g