Go Back
mancare de fasole păstăi
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 3 votes

Mâncare de fasole păstăi

Categorie: Feluri de baza

Ingrediente

  • 1 kg fasole păstăi galbenă sau verde
  • 1 ceapă mare
  • 1 ardei gras
  • 3-4 roşii sau suc de roşii
  • câteva corcoduşe verzi opţional
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • sare/piper/cimbru
  • pătrunjel proaspăt

Mod de preparare

  • Spălaţi păstăile, tăiaţi-le capetele şi dacă sunt prea lungi, rupeţi-le în două.
  • Ceapa si ardeiul gras se taie cubuleţe şi se călesc 4-5 minute în uleiul de măsline.
  • Se adaugă fasolea păstăi, corcoduşele, 1 de cană cu apă şi se condimentează cu sare, piper şi puţin cimbru după gust.
  • Se lasă pe foc mic la înăbuşit cam ½ de oră, într-o cratiţă acoperită cu capac. Amestecaţi uşor din când în când, să nu se lipească.
  • Când păstăile au început să se înmoaie, adăugaţi roşiile tocate sau sucul de roşii, usturoiul pisat şi mai lăsaţi pe foc încă 10 minute.
  • Se serveşte cu pătrunjel proaspăt tocat. E la fel de bună şi caldă, dar şi rece.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!