Go Back
+ servings
gulii umplute cu carne şi sos de roşii
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Gulii umplute cu carne şi sos de roşii

Preparare15 minutes
Gătire45 minutes
Timp total1 hour
Categorie: Feluri de baza
Porții: 1 ora

Ingrediente

pentru 1 portie (2 gulii). Daca doriti sa faceti pentru mai multe persoane, mariti cantitatile proportional.

  • 2 gulii mijlocii
  • 100 g carne tocata din piept de pui
  • 1 ceapa mica
  • 1 ou
  • 2 rosii tocate sau ½ de conserva
  • 1 lingurita de ulei de masline
  • ¼ lingurita de boia de ardei dulce optional
  • sare/piper
  • patrunjel proaspat

Mod de preparare

  • guliile se decojesc si se scobesc la interior folosind o lingurita
  • miezul nu se arunca, il puteti folosi la supe sau salate
  • se oparesc guliile in apa cu sare timp de 5 minute
  • se scurg si se lasa sa se raceasca
  • ceapa tocata foarte marunt, se amesteca cu carnea tocata, lingurita de ulei si oul batut
  • se adauga boiaua de ardei, sare, piper si patrunjel tocat si se omogenizeaza compozitia
  • se umplu guliile cu compozitia de mai sus
  • se toarna deasupta sosul de rosii potrivit de sare si piper
  • se dau la cuptor pentru aprox 45-60 de minute functie de cat de fragede sunt guliile
  • daca furculita intra usor in ele, sunt gata
  • se servesc cu presarate cu patrunjel proaspat tocat
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!