Secționați mușchiulețul pe lungime, apoi din nou, fiecare jumătate, tot pe lungime. Veți obține o bucată subțire de carne, oarecum dreptunghiulară. Nu este nevoie să o bateți cu ciocanul de șnițele!! Va fi foarte fragedă oricum.
Condimentați carnea cu sare, piper și cimbru uscat, după gustul vostru.
Așezați pe lungime, fâșii de cașcaval, morcov fiert, gogoșar în oțet sau orice alte legume doriți să folosiți.
Rulați carnea cât mai strâns, apoi legați-o în spirală cu o sfoară alimentară. La capete, dacă este nevoie, ajutați-vă de câteva scobitori.
Într-o tigaie puneți la încins uleiul, untul, 2-3 căței de usturoi trecuți prin presă și câteva frunzulițe de cimbrișor sau cimbru uscat.
Prăjiți mușchiulețul în uleiul aromat, câteva minute pe fiecare parte, cât să se rumenească puțin.
Între timp încălziți cuptorul la 180 de grade.
Dacă tigaia în care ați prăjit mușchiulețul poate merge la cuptor, e foarte bine, dacă nu, mutați-l într-o tavă potrivită.
Stropiți carnea cu uleiul din tigaie, presărați sare și piper, apoi așezați peste ea rondele de usturoi și crenguțe de cimbrișor.
Dați mușchiulețul la cuptor pentru 20-30 de minute, funcție de mărimea lui și de cum vă cunoașteți cuptorul. Nu depășiți 30 de minute, pentru că se va usca prea tare și va deveni fad.
Când mușchiulețul este gata, lăsați-l timp de 10 minute să se odihnească acoperit cu un capac sau cu o folie de aluminiu. Apoi îndepărtați sfoara alimentară și îl puteți felia pentru a-l servi cald alături de un piure de cartofi sau o garnitură de legume.
Mușchiulețul de porc la cuptor se feliază mai bine când e rece și poate fi servit și la micul dejun, la cină sau pus în caserola pentru serviciu.