Go Back
Muschiulet de porc la cuptor
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 15 votes

Mușchiuleț de porc la cuptor

Mușchiuleț de porc la cuptor umplut cu cașcaval și legume
Preparare15 minutes
Gătire20 minutes
Așteptare10 minutes
Timp total45 minutes
Categorie: Feluri de baza

Ingrediente

  • 600 g mușchiuleț de porc
  • 50 g cașcaval
  • 50 g unt
  • 70 ml ulei
  • morcov fiert, gogoșari în oțet, castraveți murați, etc
  • sare, piper, cimbru uscat
  • 5-6 căței de usturoi
  • câteva crenguțe de cimbrișor

Mod de preparare

  • Secționați mușchiulețul pe lungime, apoi din nou, fiecare jumătate, tot pe lungime. Veți obține o bucată subțire de carne, oarecum dreptunghiulară. Nu este nevoie să o bateți cu ciocanul de șnițele!! Va fi foarte fragedă oricum.
  • Condimentați carnea cu sare, piper și cimbru uscat, după gustul vostru.
  • Așezați pe lungime, fâșii de cașcaval, morcov fiert, gogoșar în oțet sau orice alte legume doriți să folosiți.
  • Rulați carnea cât mai strâns, apoi legați-o în spirală cu o sfoară alimentară. La capete, dacă este nevoie, ajutați-vă de câteva scobitori.
  • Într-o tigaie puneți la încins uleiul, untul, 2-3 căței de usturoi trecuți prin presă și câteva frunzulițe de cimbrișor sau cimbru uscat.
  • Prăjiți mușchiulețul în uleiul aromat, câteva minute pe fiecare parte, cât să se rumenească puțin.
  • Între timp încălziți cuptorul la 180 de grade.
  • Dacă tigaia în care ați prăjit mușchiulețul poate merge la cuptor, e foarte bine, dacă nu, mutați-l într-o tavă potrivită.
  • Stropiți carnea cu uleiul din tigaie, presărați sare și piper, apoi așezați peste ea rondele de usturoi și crenguțe de cimbrișor.
  • Dați mușchiulețul la cuptor pentru 20-30 de minute, funcție de mărimea lui și de cum vă cunoașteți cuptorul. Nu depășiți 30 de minute, pentru că se va usca prea tare și va deveni fad.
  • Când mușchiulețul este gata, lăsați-l timp de 10 minute să se odihnească acoperit cu un capac sau cu o folie de aluminiu. Apoi îndepărtați sfoara alimentară și îl puteți felia pentru a-l servi cald alături de un piure de cartofi sau o garnitură de legume.
  • Mușchiulețul de porc la cuptor se feliază mai bine când e rece și poate fi servit și la micul dejun, la cină sau pus în caserola pentru serviciu.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!