Pulpe de pui cu bere la multicooker
Rețeta de pulpe de pui cu bere și tahini, gătite la multicooker, servite cu garnitură de bulgur și pătrunjel. Vezi cât de ușor se gătește la multicooker!
Preparare5 minutes mins
Gătire20 minutes mins
marinat30 minutes mins
Timp total55 minutes mins
Categorie: Feluri de baza
Cuisine: Romaneasca
Porții: 4
Calories: 409kcal
- 4 pulpe dezosate
- 200 ml de bere
- 2 linguri tahini
- 3 căței de usturoi, tocat mărunt
- 1 linguriță cimbru uscat
- 1 linguriță paprika iute
- ½ linguriță semințe de chimen
- 1 linguriță amestec de legume deshidratate
- 1 frunză mică de dafin
- sare și piper după gust
- 20 ml ulei de măsline
garnitură - opțional
- 150 g bulgur
- 150 g apă sau supă fierbinte
- un praf de sare
- puțin pătrunjel verde tocat
Într-un bol, amestecați berea, tahini și toate condimentele din listă.
Turnați amestecul peste pulpe, acoperiți cu un capac sau cu folie alimentară și lăsați pulpele la marinat timp de 30 de minute.
Puneți uleiul de măsline în vasul multicookerului (sau în cratiță), apoi adăugați pulpele cu tot cu marinadă.
Setați multicookerul la programul "meat" care durează 20 de minute. Dacă nu folosiți multicookerul, gătiți carnea pe foc mediu spre mic acoperită cu capac.
garnitura - opțional
Gătiți bulgurul conform instrucțiunilor de pe pachet. În funcție de producător, uneori e suficientă hidratarea, alteori bulgurul trebuie fiert 5-10 minute. Eu am doar l-am hidratat.
Peste bulgur presărați un praf de sare și pătrunjel proaspăt tocat fin și serviți imediat.
Calorii: 409kcal | Carbohidrați: 30g | Proteine: 24g | Grăsimi: 20g | Colesterol: 75mg | Fibre: 7g | Zahăr: 0.2g | Vitamina A: 157IU | Calciu: 29mg