Într-un bol încăpător puneți făina, drojdia uscată și zahărul. Adăugați apa călduță și începeți să frământați ușor cu mâna. După ce făina s-a umezit, încorporați sarea și uleiul de măsline.
Răsturnați aluatul pe blatul de lucru presărat cu puțină făină și frământați timp de 8-10 minute, până când formați o bilă de aluat suplu, ușor umed, dar omogen și nelipicios.
Ungeți un castron cu puțin ulei de măsline. Puneți aluatul în castron și îl răsuciți pe toate părțile ca să se "îmbrace" într-o peliculă de ulei. Acoperiți castronul cu folie alimentară, apoi cu un prosop de bucătărie.
Lăsați aluatul să dospească până când își dublează volumul și devine foarte moale și aerat. În funcție de temperatura din bucătărie, poate dura între 30 și 60 de minute.
Răsturnați aluatul pe blatul de lucru presărat cu făină, îl aplatizați ușor cu palmele apoi îi dați din nou formă de bilă. Lăsați aluatul să dospească pe blatul de lucru încă 15 minute acoperit cu un prosop umed.
Întindeți aluatul cu palmele sau cu sucitorul, într-o foaie rotundă de aprox. 30 cm.
Puteți coace pizza în tava cuptorului, pe o tavă-sită specială pentru patiserie sau pe o piatră de copt din granit. Eu folosesc o tavă-sită pentru pizza peste care pun hârtie de copt. Aprindeți cuptorul la 250 grade și pregătiți tava sau lăsați piatra în cuptor să se încingă.
Dacă folosiți o tavă, transferați blatul de pizza în tavă, peste hârtia de copt, ajutându-vă de sucitor. Dacă coaceți pizza pe placă de granit, folosiți o lopată din lemn pentru transfer.
Adăugați acum sosul de pizza și toppingul preferat și coaceți pizza în cuptorul foarte bine încins la 250 de grade pentru 8-10 minute, până când aluatul este ușor rumenit pe margini.