Go Back
+ servings
Piept de pui cu ciuperci si sos alb în tigaie
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 20 votes

Piept de pui cu ciuperci și sos alb

reți o mâncare rapidă, care se face într-o singură tigaie? Încercați rețeta de piept de pui cu ciuperci și sos alb. Simplu și delicios!
Preparare5 minutes
Gătire25 minutes
Timp total30 minutes
Categorie: Feluri de baza
Cuisine: internationala
Porții: 2
Calories: 741kcal

Ingrediente

  • 300 g piept de pui
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 ceapă mică
  • 300 g ciuperci proaspete
  • 50 ml vin alb
  • 200 ml smântână de gătit cu 30% grăsime
  • 1-2 căței de usturoi
  • sare și piper după gust
  • pătrunjel pentru servit

Mod de preparare

  • Încălziți uleiul într-o tigaie la foc mediu. Puneți pieptul de pui în tigaie întreg sau tăiat cuburi și gătiți până când se rumenește pe toate părțile. Luați de pe foc și păstrați-l acoperit pentru a se menține cald.
    gatire piept de pui
  • În grăsimea rămasă în tigaie căliți ceapa tăiată mărunt până când se înmoaie puțin, apoi adăugați ciupercile tăiate.
    calire ceapa
  • Lăsați ciupercile să se gătească până când scade lichidul pe care l-au lăsat și se rumenesc frumos.
    gatire ciuperci
  • Turnați vinul alb și lăsați 1-2 minute sa se evaporeze alcoolul. În tigaie va rămâne doar aroma grozavă de vin.
    adaugare vin alb
  • Peste ciuperci puneți bucățile de carne păstrate deoparte, apoi turnați smântâna. Potriviți gustul de sare și piper și lăsați mâncarea să mai fiarbă încă 1 minut la foc mic.
    turnam smantana
  • Dați tigaia jos de pe foc, adăugați usturoiul trecut prin presă și serviți imediat cu pătrunjel proaspăt.
    Piept de pui cu ciuperci si sos alb la tigaie

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 741kcal | Carbohidrați: 11g | Proteine: 35g | Grăsimi: 61g | Colesterol: 250mg | Fibre: 2g | Zahăr: 4g | Vitamina A: 1681IU | Calciu: 95mg