Go Back
+ servings
Supa din rasol de vita cu taietei
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 4 votes

Supă din rasol de vită cu tăieței. Concentrată și sănătoasă!

Oricând vrei o supă caldă, sănătoasă și plină de savoare, încearcă rețeta de supă din rasol de vită cu tăieței fiartă lent la foc mic!
Preparare10 minutes
Gătire4 hours
Timp total4 hours 10 minutes
Categorie: Supe si ciorbe
Cuisine: Romaneasca
Porții: 6
Calories: 238kcal

Ingrediente

  • 950 g rasol de vită poate fi și piept de vită
  • 4 morcovi
  • 1 ceapă
  • 2 felii mari țelină
  • 1 rădăcină păstârnac
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 2 lingurițe sare
  • 1 linguriță piper boabe
  • 1 frunză de dafin
  • 4-5 litri apă rece
  • 130 g tăiței sau fidea
  • ½ legătură pătrunjel proaspăt

Mod de preparare

  • Puneți rasolul de vită într-un vas și turnați apă rece cât să îl acopere bine. Lăsați-l așa 30 de minute. Veți observa că apa s-a tulburat și s-a colorat în roșu, semn că s-a mai eliminat din sângele rămas în țesuturi.
    Supa din rasol de vita_tineti carnea in apa rece
  • Într-o oală încăpătoare puneți carnea de vită, turnați 2 litri de apă rece și adăugați 1 linguriță de sare. Fierbeți supa la foc mic și îndepărtați spuma care se formează cu ajutorul unei spumiere.
    supa din rasol de vita_indepartam spuma
  • Între timp curățați și spălați toate legumele. Morcovii și rădăcinile de păstârnac și pătrunjel le puteți tăia bucăți mai mici, ca să se așeze mai bine în oală.
    Supa din rasol de vita_legume curatate
  • Când nu se mai formează spumă deasupra, puteți adăuga în oală și legumele, boabele de piper și frunza de dafin.
    Supa din rasol de vita adaugati legumele
  • Lăsați supa să fiarbă la foc mic, fără capac, timp de 3-4 ore sau oricât este nevoie pentru ca bucățile de carne să fie bine fierte și să se desprindă de os. Dacă supa scade, completați nivelul lichidului cu apă fiartă separat.
    Supa din rasol de vita completati cu apa fiarta
  • Când carnea este fiartă, scoateți-o deoparte, la fel și legumele.
    Supa din rasol de vita_carnea fiarta
  • Strecurați supa printr-o sită deasă în care ați pus o bucată de tifon împăturită în 3-4 straturi.
    Supa din rasol de vita strecurati prin tifon
  • Puneți supa înapoi pe foc și adăugați tăieței, fidea sau găluște de griș. Opțional, puteți pune în supă și 1-2 morcovi fierți, tăiați rondele.
  • Serviți supa fierbinte, cu pătrunjel proaspăt tocat mărunt.
    Supa din rasol de vita_servire cu patrunjel

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 238kcal | Carbohidrați: 24g | Proteine: 25g | Grăsimi: 4g | Colesterol: 37mg | Fibre: 3g | Zahăr: 3g | Vitamina A: 5307IU | Calciu: 65mg