Puneți rasolul de vită într-un vas și turnați apă rece cât să îl acopere bine. Lăsați-l așa 30 de minute. Veți observa că apa s-a tulburat și s-a colorat în roșu, semn că s-a mai eliminat din sângele rămas în țesuturi.
Într-o oală încăpătoare puneți carnea de vită, turnați 2 litri de apă rece și adăugați 1 linguriță de sare. Fierbeți supa la foc mic și îndepărtați spuma care se formează cu ajutorul unei spumiere.
Între timp curățați și spălați toate legumele. Morcovii și rădăcinile de păstârnac și pătrunjel le puteți tăia bucăți mai mici, ca să se așeze mai bine în oală.
Când nu se mai formează spumă deasupra, puteți adăuga în oală și legumele, boabele de piper și frunza de dafin.
Lăsați supa să fiarbă la foc mic, fără capac, timp de 3-4 ore sau oricât este nevoie pentru ca bucățile de carne să fie bine fierte și să se desprindă de os. Dacă supa scade, completați nivelul lichidului cu apă fiartă separat.
Când carnea este fiartă, scoateți-o deoparte, la fel și legumele.
Strecurați supa printr-o sită deasă în care ați pus o bucată de tifon împăturită în 3-4 straturi.
Puneți supa înapoi pe foc și adăugați tăieței, fidea sau găluște de griș. Opțional, puteți pune în supă și 1-2 morcovi fierți, tăiați rondele.
Serviți supa fierbinte, cu pătrunjel proaspăt tocat mărunt.