Stock de pește. Rețeta de supă concentrată de pește.
Un stock de pește este o supă foarte concentrată obținută prin fierberea lentă a tacâmurilor de pește cu sau fără adaos de legume.
Preparare10 minutes mins
Gătire40 minutes mins
infuzat30 minutes mins
Timp total1 hour hr 20 minutes mins
Categorie: Cum se face?
Cuisine: internationala
Porții: 2 litri
Calories: 673kcal
- 1 kg tacâmuri de pește cap, spinări, cozi, etc de la orice tip de pește
- 1 ceapă uscată
- 2 morcovi
- 1 felie țelină
- sare
- piper boabe
- frunze de dafin
- 1-2 felii lămâie
- ½ legătură pătrunjel
- 3 litri apă
Puneți la fiert în 3 litri de apă: tacâmurile de pește curățate, legumele tăiate cuburi și condimentele .
Îndepărtați spuma care se formează deasupra, apoi reduceți focul la mic și lăsați supa la fiert pentru 40 de minute.
Stingeți focul, adăugați în oală câteva felii de lămâie și câteva crenguțe de pătrunjel. Acoperiți cu un capac și lăsați aromele să se infuzeze pentru jumătate de oră.
Cu o spumieră scoateți oasele și legumele din supă. Carnea curățată de pe oase poate fi folosită la o supă, iar legumele le puteți folosi la o salată.
Strecurați supa printr-o sită deasă în care puneți un tifon împăturit în 3-4 straturi.
Dacă nu îl consumați imediat, turnați stock-ul de pește în recipiente cu capac potrivite pentru păstrare la frigider sau la congelator.
Calorii: 673kcal | Carbohidrați: 12g | Proteine: 102g | Grăsimi: 21g | Colesterol: 295mg | Fibre: 3g | Zahăr: 5g | Vitamina A: 10370IU | Calciu: 76mg