Omletă la cuptor cu piept de pui și spanac
Această rețetă de omletă la cuptor se pregătește într-o clipă! Este plină de legume colorate și putem găti mai multe porții deodată.
Preparare10 minutes mins
Gătire30 minutes mins
Timp total40 minutes mins
Categorie: Aperitive
Cuisine: Romaneasca
Porții: 4
Calories: 297kcal
- 4 ouă XL
- 150 g friptură rece de pui sau șuncă, mușchiuleț, kaiser, salam, etc.
- 150 g brânză
- 50 g măsline fără sâmburi
- ½ ardei kapia
- o mână de spanac baby
- pătrunjel
- sare, piper, oregano, chilli, nucșoară
- un cub de unt pentru uns tava
tavă de 20x20 cm
Tăiați cubulețe legumele, verdețurile și carnea. Dați brânza pe răzătoare sau o sfărâmați cu dinții unei furculițe.
Ungeți tava cu unt, puneți toate ingredientele și amestecați-le să le distribuiți uniform.
Bateți ouăle, adăugați condimentele.
Turnați spuma de ouă în tavă, peste celelalte ingrediente și amestecați ca să ajungă peste tot.
Dați omleta la cuptor pentru aprox. 30 de minute. Cuptorul trebuie să fie preîncălzit la 180 de grade.
Serviți omleta caldă sau rece. Dacă mai rămâne, păstrați-o la frigider într-un recipient cu capac pentru 3-4 zile.
Calorii: 297kcal | Carbohidrați: 5g | Proteine: 24g | Grăsimi: 20g | Colesterol: 262mg | Fibre: 1g | Zahăr: 2g | Vitamina A: 2722IU | Calciu: 241mg