Mâncare bulgărească de cartofi cu orez - rețeta ieftină de post
Când doriți un prânz rapid și gustos, încercați această mâncare bulgărească de cartofi cu orez. O rețetă de post, pe cât de simplă, pe atât de hrănitoare!
Preparare10 minutes mins
Gătire40 minutes mins
Timp total50 minutes mins
Categorie: Retete de post
Cuisine: internationala
Porții: 4
Calories: 301kcal
- 1 ceapă
- 1 ardei gras de preferat roșu
- 2 linguri ulei
- sare, piper, cimbru uscat după gust
- 900 g cartofi albi sau roz
- 60 g orez cu bob rotund
- 150 ml suc de roșii cu pulpă
- aprox. 500 ml apă
- pătrunjel sau mărar proaspăt pentru servit, opțional
Tăiați cubulețe ceapa și ardeiul gras și căliți-le în uleiul încins până când se înmoaie puțin (5-7 minute).
Adăugați orezul și amestecați continuu timp de 5 minute ca să se prăjească puțin și să absoarbă uleiul aromat.
Puneți condimentele și 200 ml de apă caldă și lăsați orezul pe foc timp de 5 minute, doar cât să se umfle puțin.
Puneți cartofii tăiați cuburi de 3-4 cm și completați cu încă 300 ml de apă. Lăsați mâncarea să fiarbă sub capac aprox. 20 de minute, până când orezul se umflă și cartofii sunt gătiți.
Adăugați sucul de roșii, amestecați și lăsați mâncarea să mai fiarbă la foc mic încă 10 minute.
Presărați mărar sau pătrunjel tocat fin și serviți mâncarea bulgărească de cartofi cu orez alături de o salată.
Calorii: 301kcal | Carbohidrați: 58g | Proteine: 7g | Grăsimi: 5g | Fibre: 7g | Zahăr: 6g | Vitamina A: 767IU | Calciu: 75mg