Go Back
+ servings
Mancare de cartofi cu orez reteta bulgareasca
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 2 votes

Mâncare bulgărească de cartofi cu orez - rețeta ieftină de post

Când doriți un prânz rapid și gustos, încercați această mâncare bulgărească de cartofi cu orez. O rețetă de post, pe cât de simplă, pe atât de hrănitoare!
Preparare10 minutes
Gătire40 minutes
Timp total50 minutes
Categorie: Retete de post
Cuisine: internationala
Porții: 4
Calories: 301kcal

Ingrediente

  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras de preferat roșu
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper, cimbru uscat după gust
  • 900 g cartofi albi sau roz
  • 60 g orez cu bob rotund
  • 150 ml suc de roșii cu pulpă
  • aprox. 500 ml apă
  • pătrunjel sau mărar proaspăt pentru servit, opțional

Mod de preparare

  • Tăiați cubulețe ceapa și ardeiul gras și căliți-le în uleiul încins până când se înmoaie puțin (5-7 minute).
  • Adăugați orezul și amestecați continuu timp de 5 minute ca să se prăjească puțin și să absoarbă uleiul aromat.
  • Puneți condimentele și 200 ml de apă caldă și lăsați orezul pe foc timp de 5 minute, doar cât să se umfle puțin.
  • Puneți cartofii tăiați cuburi de 3-4 cm și completați cu încă 300 ml de apă. Lăsați mâncarea să fiarbă sub capac aprox. 20 de minute, până când orezul se umflă și cartofii sunt gătiți.
  • Adăugați sucul de roșii, amestecați și lăsați mâncarea să mai fiarbă la foc mic încă 10 minute.
  • Presărați mărar sau pătrunjel tocat fin și serviți mâncarea bulgărească de cartofi cu orez alături de o salată.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 301kcal | Carbohidrați: 58g | Proteine: 7g | Grăsimi: 5g | Fibre: 7g | Zahăr: 6g | Vitamina A: 767IU | Calciu: 75mg