Foi din pandișpan cu nucă pentru prăjituri, torturi și rulade
Cele mai fragede și cele mai pufoase foi din pandișpan cu nucă! Se fac ușor, cu un mixer ieftin și sunt potrivite pentru orice fel de prăjituri, torturi sau rulade.
Preparare15 minutes mins
Gătire15 minutes mins
Timp total30 minutes mins
Categorie: Cum se face?
Cuisine: internationala
Porții: 1 blat
Calories: 1536kcal
pentru o tavă de aprox. 30x40 cm sau o forma rotundă cu diametrul de 20 cm
- 5 ouă mărime M
- 100 g zahăr tos
- un praf de sare
- 100 g miez de nucă măcinat
- 1 linguriță esență de vanilie
- 50 g făină
Mixați albușurile cu un praf de sare până când se întăresc. Puneți zahărul și mixați din nou până când albușurile devin spumă fermă, ca la bezele.
Într-un alt vas amestecați gălbenușurile cu miezul de nucă măcinat și esența de vanilie.
Încorporați spuma de albușuri în crema de gălbenușuri adăugând puțin câte puțin. Amestecați ușor, cu un tel de mână, nu cu mixerul!
Cerneți făina și o încorporați tot cu un tel de mână sau cu o spatulă.
Turnați aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt și nivelați. Coaceți blatul la 180 de grade pentru 15 minute. Faceți testul cu scobitoarea.
Lăsați blatul să se răcească apoi îl tăiați în câte fâșii doriți sau îl răsturnați pe un prosop și îl rulați ca la rețeta de blat de ruladă.
Calorii: 1536kcal | Carbohidrați: 153g | Proteine: 48g | Grăsimi: 87g | Colesterol: 818mg | Fibre: 8g | Zahăr: 103g | Vitamina A: 1208IU | Calciu: 230mg