Go Back
+ servings
blat cu nuca pentru prajituri si rulade taiat in trei foi
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 3 votes

Foi din pandișpan cu nucă pentru prăjituri, torturi și rulade

Cele mai fragede și cele mai pufoase foi din pandișpan cu nucă! Se fac ușor, cu un mixer ieftin și sunt potrivite pentru orice fel de prăjituri, torturi sau rulade.
Preparare15 minutes
Gătire15 minutes
Timp total30 minutes
Categorie: Cum se face?
Cuisine: internationala
Porții: 1 blat
Calories: 1536kcal

Ingrediente

pentru o tavă de aprox. 30x40 cm sau o forma rotundă cu diametrul de 20 cm

  • 5 ouă mărime M
  • 100 g zahăr tos
  • un praf de sare
  • 100 g miez de nucă măcinat
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 50 g făină

Mod de preparare

  • Mixați albușurile cu un praf de sare până când se întăresc. Puneți zahărul și mixați din nou până când albușurile devin spumă fermă, ca la bezele.
  • Într-un alt vas amestecați gălbenușurile cu miezul de nucă măcinat și esența de vanilie.
  • Încorporați spuma de albușuri în crema de gălbenușuri adăugând puțin câte puțin. Amestecați ușor, cu un tel de mână, nu cu mixerul!
  • Cerneți făina și o încorporați tot cu un tel de mână sau cu o spatulă.
  • Turnați aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt și nivelați. Coaceți blatul la 180 de grade pentru 15 minute. Faceți testul cu scobitoarea.
  • Lăsați blatul să se răcească apoi îl tăiați în câte fâșii doriți sau îl răsturnați pe un prosop și îl rulați ca la rețeta de blat de ruladă.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 1536kcal | Carbohidrați: 153g | Proteine: 48g | Grăsimi: 87g | Colesterol: 818mg | Fibre: 8g | Zahăr: 103g | Vitamina A: 1208IU | Calciu: 230mg