Pește la cuptor cu multe legume
Pregătiți o cină sau un prânz sănătos și delicios cu această rețetă de pește la cuptor cu legume! O mâncare sățioasă și plină de arome!
Preparare15 minutes mins
Gătire45 minutes mins
Timp total1 hour hr
Categorie: Rețete cu peşte
Cuisine: Romaneasca
Porții: 4
Calories: 701kcal
- 800 g file de pește (am folosit file de crap)
- 1 kg cartofi roz
- 1 felie mare de țelină
- 2 morcovi
- 1 ardei gras roșu
- 1 ceapă roșie
- 4-5 căței de usturoi
- 40 ml ulei de măsline
- sare și piper după gust
- 1 linguriță oregano
- ½ linguriță fulgi de chilli opțional
- 100 ml vin alb
- 100 g măsline
- pătrunjel proaspăt pentru servit
Dacă este cazul, curățați și spălați peștele. Dacă aveți un file întreg, tăiați-l în 4 bucăți egale. Presărați sare și piper pe toate părțile și lăsați peștele deoparte pentru jumătate de oră.
Curățați și tăiați legumele în cuburi sau rondele potrivite ca mărime. Puneți-le într-un castron încăpător. Peste legume turnați uleiul de măsline și presărați sare, piper, fulgi de chilli și oregano uscat.
Amestecați bine ca să distribuiți uniform condimentele, apoi puneți legumele într-o tavă unsă cu puțin ulei, iar deasupra lor așezați fileurile de pește.
Acoperiți tava cu o folie de aluminiu și o băgați în cuptorul preîncălzit la 190 de grade Celsius.
După 30 de minute îndepărtați folia de aluminiu, turnați vinul alb și măslinele și mai lăsați tava în cuptor încă 10-15 minute.
Verificați cu o furculiță ca legumele să fie moi și bine coapte. Înainte de servire presărați pătrunjel tocat proaspăt.
Calorii: 701kcal | Carbohidrați: 49g | Proteine: 42g | Grăsimi: 38g | Colesterol: 132mg | Fibre: 7g | Zahăr: 7g | Vitamina A: 6245IU | Calciu: 145mg