Salată de paste reci cu macrou marinat
O salată de paste reci cu macrou marinat delicioasă, ușoară și plină de arome. E gata în 20 de minute și este ideală pentru prânz sau cină.
Preparare10 minutes mins
Gătire7 minutes mins
Timp total17 minutes mins
Categorie: Salate
Cuisine: internationala
Porții: 4
Calories: 364kcal
- 250 g macrou marinat
- 150 g paste scurte penne, fusilli, farfalle, etc.
- 150 g boabe de porumb fiert
- 150 g măsline negre feliate fără sâmburi
- 1 ardei gras roșu
- 1 ceapă roșie
- pătrunjel sau mărar proaspăt
- 40 ml ulei de măsline
- sucul de la ½ de lămâie
- 1 linguriță oregano
- sare și piper
Puneți la fiert 2 litri de apă cu o linguriță rasă de sare. Când apa începe să clocotească, adăugați o linguriță rasă de sare și paste. Fierbeți pastele timpul indicat pe pachet, apoi le puneți într-o strecurătoare și le clătiți cu apă rece ca să opriți gătirea.
Tăiați macroul și ardeiul gras în bucăți mai mici, iar ceapa roșie tăiați-o solzișori. Într-un bol mare puneți pastele răcite și scurse de apă, macroul tăiat bucăți mai mici, legumele și pătrunjelul tocat fin.
Într-un vas amestecați uleiul de măsline, sucul de lămâie, oregano, sare și piper. Turnați dressingul peste salată și amestecați bine. Acoperiți castronul cu folie alimentară și lăsați salata să stea la rece cel puțin o oră înainte de servire ca să se combine aromele.
Puteți păstra salata la frigider până la trei zile, într-o caserolă cu capac etanș.
Calorii: 364kcal | Carbohidrați: 38g | Proteine: 19g | Grăsimi: 15g | Colesterol: 29mg | Fibre: 3g | Zahăr: 5g | Vitamina A: 988IU | Calciu: 32mg