Într-o tavă micuță puneți 2 linguri de ulei de măsline, apoi roșiile cherry. Rotiți-le puțin în tavă să se îmbrace într-o peliculă de ulei, apoi presărați sare grunjoasă. Dați la cuptor, la 220 de grade pentru 10-15 minute, până când roșiile se coc, se crapă și miros frumos a roșii coapte.
Puneți 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie. Adăugați creveții, sare și piper. Apoi vinul alb. Gătiți creveții doar 20-30 de secunde pe fiecare parte, nu mai mult!
Într-o tigaie adâncă care va merge la cuptor puneți 3 linguri de ulei și căliți aici ceapa și usturoiul tocate mărunt, până când ceapa devine translucidă și se înmoaie puțin.
Pasați roșiile coapte cu un pasator pentru cartofi și turnați-le în tavă peste ceapa călită. Tot aici scurgeți și sosul de vin din tigaia cu creveți. Adăugați oregano, piper măcinat și fulgi de chilli și lăsati sosul să se mai gătească 1-2 minute.
Dați tigaia deoparte, așezați creveții peste sosul de roșii, apoi brânza Feta sfărâmată. Dați tigaia la cuptor, la 200 de grade pentru 5-10 minute, doar până când se topește brânza Feta.
Serviți creveții Saganaki imediat, presărați cu pătrunjel proaspăt și cu felii de lămâie.