Go Back
+ servings
chiftele marinate la cuptor
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 4 votes

Chiftele marinate la cuptor - rețeta de chifteluțe cu sos de roșii și piure

Rețeta simplă de chiftele marinate la cuptor suculente și gustoase. Fără prăjire, ușor și rapid vom avea cele mai bune chifteluțe în sos de roșii aromat!
Preparare15 minutes
Gătire45 minutes
Timp total1 hour
Categorie: Feluri de baza
Cuisine: Romaneasca
Porții: 5
Calories: 345kcal

Ingrediente

pentru chifteluțe - aprox. 15-17 bucăți

  • 500 g carne tocată
  • 1 cartof
  • 1 ceapă uscată
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1 ou
  • 1 linguriță boia de ardei dulce
  • ½ linguriță cimbru uscat
  • ½ legătură mărar sau pătrunjel
  • sare și piper
  • 3 linguri ulei
  • 100 ml vin alb

pentru sosul de roșii

  • 500 ml suc de roșii
  • 2 frunze dafin
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • sare și piper măcinat și boabe-opțional
  • 1 linguriță zahăr opțional

Mod de preparare

  • Tocați ceapa foarte mărunt, treceți usturoiul prin presă. Dați cartoful pe răzătoarea cu găuri mici apoi îl stoarceți între palme ca să scăpați de excesul de apă. Procedați la el și dacă folosiți pâine înmuiată în lapte în loc de cartof.
  • Puneți toate ingredientele: carnea tocată, oul, condimentele, într-un castron și frământați energic 5 minute până când compoziția se leagă și devine ca o pastă.
    amestec carne tocata pentru chiftele marinate
  • Împărțiți amestecul de carne în câte chifteluțe doriți să faceți (aprox. 15-17 bucăți), le dați formă de bilă și le tăvăliți prin făină.
    cum se formează chiftelele
  • Ungeți o tavă cu ulei și așezați chifteluțele în tavă. Întoarceți-le pe ambele părți ca să aibă și deasupra o peliculă de ulei care să împiedice uscarea în cuptor. Puneți în tavă 50 ml de vin alb și dați chifteluțele la cuptor, la 200 de grade pentru 30 de minute. Cuptorul să fie preîncins!
    chiftele in tava
  • La jumătatea timpului de gătire, adică după 15 minute, deschideți ușa cuptorului și întoarceți chiftelele pe partea cealaltă. Continuați coacerea.
    chiftele in tava la cuptor
  • Între timp, într-un vas amestecați toate ingredientele din lista pentru sosul de roșii aromat.
    preparare sos de rosii pentru chiftelute marinate
  • Scoateți tava din cuptor și turnați sosul în tavă. Stropiți chiftelele la suprafață cu câte o lingură de sos ca să se păstreze fragede și suculente.
    sos de rosii turnat in tava peste chiftele
  • Reduceți temperatura cuptorului la 180 de grade și dați tava la cuptor pentru 15 minute, până când sosul se leagă și scade puțin.
    chiftele marinate la cuptor
  • Serviți chiftelele marinate alături de garnitura preferată, cu murături sau cu o salată proaspătă.
    chiftelute in sos de rosii cu paste

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 345kcal | Carbohidrați: 12g | Proteine: 20g | Grăsimi: 22g | Colesterol: 108mg | Fibre: 2g | Zahăr: 5g | Vitamina A: 616IU | Calciu: 50mg