Tocați ceapa foarte mărunt, treceți usturoiul prin presă. Dați cartoful pe răzătoarea cu găuri mici apoi îl stoarceți între palme ca să scăpați de excesul de apă. Procedați la el și dacă folosiți pâine înmuiată în lapte în loc de cartof.
Puneți toate ingredientele: carnea tocată, oul, condimentele, într-un castron și frământați energic 5 minute până când compoziția se leagă și devine ca o pastă.
Împărțiți amestecul de carne în câte chifteluțe doriți să faceți (aprox. 15-17 bucăți), le dați formă de bilă și le tăvăliți prin făină.
Ungeți o tavă cu ulei și așezați chifteluțele în tavă. Întoarceți-le pe ambele părți ca să aibă și deasupra o peliculă de ulei care să împiedice uscarea în cuptor. Puneți în tavă 50 ml de vin alb și dați chifteluțele la cuptor, la 200 de grade pentru 30 de minute. Cuptorul să fie preîncins!
La jumătatea timpului de gătire, adică după 15 minute, deschideți ușa cuptorului și întoarceți chiftelele pe partea cealaltă. Continuați coacerea.
Între timp, într-un vas amestecați toate ingredientele din lista pentru sosul de roșii aromat.
Scoateți tava din cuptor și turnați sosul în tavă. Stropiți chiftelele la suprafață cu câte o lingură de sos ca să se păstreze fragede și suculente.
Reduceți temperatura cuptorului la 180 de grade și dați tava la cuptor pentru 15 minute, până când sosul se leagă și scade puțin.
Serviți chiftelele marinate alături de garnitura preferată, cu murături sau cu o salată proaspătă.