Go Back
+ servings
reteta italiana risotto cu midii
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Risotto cu midii

Risotto cu midii, un preparat clasic italian de o savoare specială. Acest fel de mâncare include orez cremos, scoici, vin alb și usturoi.
Preparare10 minutes
Gătire20 minutes
Timp total30 minutes
Categorie: Rețete cu peşte
Cuisine: Italiana
Porții: 2
Calories: 619kcal

Ingrediente

  • 500 g scoici
  • 50 ml vin alb
  • 100 ml apă
  • 400 ml stock de pește sau de legume
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă medie
  • 150 g orez Carnaroli/Arborio/Risotto
  • 10 g șofran
  • 2 căței de usturoi
  • sare și piper negru proaspăt măcinat
  • 50 g unt 82% grăsime
  • 50 g parmezan
  • mărar proaspăt

Mod de preparare

  • Puneți scoicile într-o cratiță, turnați 50 ml de vin vinul și 100 ml apă rece. Acoperiți cu capac și lăsați-le să fiarbă 4-5 minute, scuturând cratița de câteva ori până când scoicile se deschid.
  • Scurgeți apa în care au fiert midiile printr-o sită fină. Completați cu stock de pește (sau de legume) cald până la 500 ml și păstrați supa la cald.
  • Aruncați toate midiile care nu s-au deschis. Scoateți majoritatea midiilor din coajă, păstrând câteva în cochilie, pentru decor.
  • Puneți șofranul într-un vas și peste el 2 linguri de apă călduță. Lăsați-l deoparte câteva minute.
  • Între timp, încălziți uleiul într-o cratiță la foc mediu. Adăugați ceapa tăiată mărunt și gătiți timp de 3 minute până se înmoaie.
  • Adăugați orezul și amestecați pentru a se îmbrăca cu ulei. Adăugați usturoiul tocat mărunt, șofranul cu tot cu apa în care a stat și amestecați bine.
  • Începeți să adăugați supă în cratiță, puțin câte puțin, amestecând din când în când. Așteptați până când fiecare lichidul este complet absorbit de orez înainte de a adăuga din nou. Păstrați 50 ml de supă deoparte, pentru final.
  • Asezonați cu sare și piper după gust, apoi opriți focul. Adăugați midiile curățate, parmezanul ras fin și untul. Amestecați, apoi acoperiți cu un capac timp de 5 minute.
  • Adăugați lichidul rămas, mărarul tocat fin și serviți risotto imediat, în boluri sau farfurii adânci. Decorați cu scoicile întregi și cu mărar proaspăt.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 619kcal | Carbohidrați: 70g | Proteine: 30g | Grăsimi: 21g | Colesterol: 80mg | Fibre: 2g | Zahăr: 2g | Vitamina A: 763IU | Calciu: 378mg