Tăiați roșiile cuburi, feliați subțire ½ de ceapă și tăiați felii 3 căței de usturoi. Le puneți pe toate într-o tavă unsă cu ulei de măsline. Presărați sare și oregano uscat și dați tava la cuptor pentru 10 minute. Cuptorul să fie preîncălzit la 200 de grade.
Într-un castron radeți brânza Feta, cașcavalul și adăugați brânza de vaci. Puneți piper, oregano și un cățel de usturoi trecut prin presă. Amestecați până obțineți o cremă omogenă.
Tăiați ardeii în jumătăți pe lungime. Curățați cotoarele și nervurile cu semințe. Umpleți ardeii cu crema de brânzeturi.
Scoateți tava cu roșii din cuptor și așezați ardeii umpluți. Presărați cealaltă jumătate de ceapă roșie feliată subțire și stropiți totul cu ulei de măsline.
Acoperiți tava cu folie de aluminiu și dați-o la cuptor, tot la 200 de grade pentru 15 minute.
După 15 minute, îndepărtați folia de aluminiu și continuați coacerea pentru încă 30 de minute, tot la 200 de grade, dar cu funcția grill pentru ca ardeii și brânzeturile să se rumenească frumos, iar ceapa roșie să se caramelizeze.
Presărați ardeii umpluți cu brânză cu verdeață proaspătă și serviți-i alături de sosul de roșii format în tavă.