Go Back
+ servings
ardei kapia umpluti cu branza si ceapa caramelizata
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 5 votes

Ardei kapia umpluți cu brânză și ceapă caramelizată, rețeta simplă și delicioasă

Dacă vreți să vă impresionați familia cu o cină ușoară și delicioasă, această rețetă de ardei kapia umpluți cu brânză și ceapă caramelizată sunt alegerea perfectă!
Preparare15 minutes
Gătire45 minutes
Timp total1 hour
Categorie: Feluri de baza
Cuisine: internationala
Porții: 4
Calories: 606kcal

Ingrediente

  • 100 ml ulei de măsline
  • 2 roșii mari
  • 1 ceapă roșie
  • 4 căței usturoi
  • 2 ardei kapia mari sau 3-4 dacă sunt mai mici
  • 200 g brânză Feta
  • 100 g cașcaval puțin sărat
  • 200 g brânză de vaci grasă fără zer
  • piper
  • 2 lingurițe oregano
  • pătrunjel proaspăt pentru servit

Mod de preparare

  • Tăiați roșiile cuburi, feliați subțire ½ de ceapă și tăiați felii 3 căței de usturoi. Le puneți pe toate într-o tavă unsă cu ulei de măsline. Presărați sare și oregano uscat și dați tava la cuptor pentru 10 minute. Cuptorul să fie preîncălzit la 200 de grade.
    cuburi de roșii în tavă
  • Într-un castron radeți brânza Feta, cașcavalul și adăugați brânza de vaci. Puneți piper, oregano și un cățel de usturoi trecut prin presă. Amestecați până obțineți o cremă omogenă.
    cremă de brânză pentru ardei kapia umpluți
  • Tăiați ardeii în jumătăți pe lungime. Curățați cotoarele și nervurile cu semințe. Umpleți ardeii cu crema de brânzeturi.
    ardei kapia umpluți cu brânză
  • Scoateți tava cu roșii din cuptor și așezați ardeii umpluți. Presărați cealaltă jumătate de ceapă roșie feliată subțire și stropiți totul cu ulei de măsline.
    ardei kapia in tavă umpluți cu brânzeturi și ceapă roșie
  • Acoperiți tava cu folie de aluminiu și dați-o la cuptor, tot la 200 de grade pentru 15 minute.
    tavă cu foile de aluminiu
  • După 15 minute, îndepărtați folia de aluminiu și continuați coacerea pentru încă 30 de minute, tot la 200 de grade, dar cu funcția grill pentru ca ardeii și brânzeturile să se rumenească frumos, iar ceapa roșie să se caramelizeze.
    ardei kapia umpluti cu branza la cuptor
  • Presărați ardeii umpluți cu brânză cu verdeață proaspătă și serviți-i alături de sosul de roșii format în tavă.
    ardei kapia umpluti cu branza si ceapa caramelizata

Video

Notă

  • alegeți ardei kapia mari, drepți, în care să încapă bine umplutura și care să se așeze frumos în tavă
  • pentru cea mai bună aromă folosiți un ulei de măsline, extravirgin, de calitate, cu gust intens
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 606kcal | Carbohidrați: 11g | Proteine: 24g | Grăsimi: 53g | Colesterol: 93mg | Fibre: 2g | Zahăr: 6g | Vitamina A: 3169IU | Calciu: 511mg