Go Back
+ servings
biscuiti spritati cu unt
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 3 votes

Biscuiți șprițați cu unt - cum să îi faci fără formă specială

Dor de biscuiți șprițați cu unt sau untură din copilărie? Cu această rețetă puteți face biscuiți de casă fără formă sau aparat special!
Preparare15 minutes
Gătire30 minutes
la rece15 minutes
Timp total1 hour
Categorie: Desert
Cuisine: Romaneasca
Porții: 60 buc (2 tăvi)
Calories: 35kcal

Ingrediente

  • 200 g unt cu 82% grăsime, moale sau 150 g untură
  • 120 g zahăr pudră
  • 2 pliculețe zahăr vanilat 16 g
  • ½ linguriță sare
  • 3 gălbenușuri
  • 1 linguriță coaja rasa de lamaie
  • 400 g făină tip 000
  • opțional - zahăr pudră pentru servit

Mod de preparare

  • Mixați untul moale, cu zahărul pudră, zahărul vanilat și sarea până când untul devine spumos. Adăugați apoi gălbenușurile și coaja rasă se lămâie și mixați până se încorporează.
    unt mixat cu zahar
  • Cerneți făina direct în vas și mixați scurt, doar cât să se încorporeze. Nu mixați mai mult decât este necesar pentru că se dezvoltă rețeaua de gluten și aluatul devine dur.
    aluat pentru biscuiti spritati
  • Puneți aluatul într-o pungă curată sau în folie alimentară și lăsați-l la congelator 15 minute sau la frigider 30 de minute.
  • Împărțiți aluatul în 2 părți egale și din fiecare întindeți o foaie de aprox. 5 mm grosime. "Zgâriați" aluatul la suprafață cu dinții unei furculițe.
  • Cu o rolă pentru cornulețe tăiați fursecurile la dimensiunea dorită. Ale mele au avut aprox. 3x9 cm
  • Așezați fursecurile în tavă, peste hârtie de copt și le coaceți la 170 de grade pentru 15 minute sau până când se rumenesc ușor pe margini. Cuptorul să fie preîncălzit!
    Cât timp se coace prima tavă, procedați similar cu a doua bucată de aluat.
    tava cu biscuiti copti in cuptor

Video

Notă

  • Asigurați-vă că untul (sau untura) este la temperatura camerei pentru a obține o compoziție omogenă.
  • Nu amestecați prea mult aluatul după ce adăugați făina, pentru a evita dezvoltarea excesivă a glutenului și obținerea unor biscuiți duri.
  • Dacă folosiți untură aveți nevoie de doar 150 de grame, nu aceeași cantitate ca untul!
  • La a doua tavă, ajustați timpul cu 1-2 minute mai puțin deoarece cuptorul este deja foarte bine încins.
  • Lăsați pișcoturile să se răcească 5 minute în tavă pentru că sunt foarte fragede și se rup ușor.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 35kcal | Carbohidrați: 2g | Proteine: 0.2g | Grăsimi: 3g | Colesterol: 17mg | Fibre: 0.002g | Zahăr: 2g | Vitamina A: 96IU | Calciu: 2mg