Pesto de busuioc - rețeta italiană alla Genovese
Această rețetă clasică de pesto de busuioc alla Genovese este singura rețetă de care veți avea vreodată nevoie! Rețeta este explicată pas cu pas, cu toate micile ei secrete pentru a obține cel mai bun sos de busuioc!
Preparare5 minutes mins
Timp total5 minutes mins
Categorie: Cum se face?
Cuisine: Italiana
Porții: 1
Calories: 1871kcal
- 60 g busuioc proaspăt aprox.70-75 frunze
- 2 căței usturoi
- 30 g semințe de pin aprox. 2 linguri
- 175 ml ulei de măsline aprox. ¾ de cană
- 30 g Parmigiano Reggiano
- 30 g Pecorino Fiore Sardo
- câteva granule de sare grunjoasă
Pesto cu mojar și pistil
Puneți usturoiul într-un mojar de marmură cu câteva granule de sare (atenție la cantitate, parmezanul și pecorino sunt sărate!) și începeți să bateți cu pistilul până când usturoiul se transformă în pastă (ca la mujdei).
Adăugați frunzele de busuioc, semințele de pin și continuați să zdrobiți ușor, cu o mișcare blândă, de rotație.
Puneți în mojar cele două brânzeturi rase și amestecați.
Turnați uleiul de măsline puțin câte puțin, în timp ce amestecați, până când obțineți o consistență omogenă, cremoasă.
Sos pesto de busuioc la robot sau blender
Puneți frunzele de busuioc în aparat împreună cu cei doi căței de usturoi și semințele de pin.
Mixați de câteva ori, scurt, ca să obțineți o textură grosieră.
Adăugați câteva cristale de sare și brânza rasă. Mixați aprox. 1 minut.
Începeți să turnați ulei de măsline puțin câte puțin și mixați încă 3-4 minute până la o consistență cremoasă.
Calorii: 1871kcal | Carbohidrați: 10g | Proteine: 27g | Grăsimi: 197g | Colesterol: 52mg | Fibre: 2g | Zahăr: 2g | Vitamina A: 3533IU | Calciu: 798mg