Go Back
+ servings
gogosari in sos de mustar cu miere
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 4 votes

Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă

Află cum să faci gogoșari în sos de muștar îndulcit cu miere! Gogoșarii sunt crocanți și aromați, numai buni de pus lângă o friptură bună.
Preparare15 minutes
Gătire10 minutes
Timp total25 minutes
Categorie: Din camara / Cum se face?
Cuisine: Romaneasca
Porții: 6 borcane
Calories: 613kcal

Ingrediente

  • 2 kg gogoșari cântăriți curățați de cotoare și semințe
  • 300 g de muștar
  • 300 ml oțet de 9°
  • 300 ml ulei de floarea soarelui
  • 300 g de grame miere sau 300 g zahăr
  • 1 lingură piper negru boabe
  • 5 frunze de dafin
  • 3 căței de usturoi
  • 80 de grame de sare grunjoasă neiodată pentru conserve și murături
  • câteva fâșii de hrean

Mod de preparare

  • Spălați gogoșarii, îndepărtați cotoarele și semințele și tăiați-i felii late de 2-3 cm.
    gogosari taiati fasii pentru conservare in sos de mustar
  • Într-o cratiță încăpătoare puneți toate ingredientele pentru sos: muștar, ulei, miere (sau zahăr), usturoiul trecut prin presă, sarea și condimentele. Puneți cratița pe foc mediu și lăsați sosul să fiarbă 10 minute amestecând din când în când cu un tel până când se leagă și deine omogen și lucios.
    sos de mustar cu miere pentru gogosari conservati pentru iarna
  • Adăugați gogoșarii, toți deodată, chiar dacă pare că nu încap. Amestecați ușor să nu se rupă și acoperiți cratița cu un capac. Fierbeți 10 minute la foc mediu amestecând din când în când.
    gogosari fierti in sos de mustar cu miere
  • Așezați borcanele pe o tavă metalică și în ele puneți gogoșarii și turnați sosul cât este încă fierbinte. În fiecare orcan puneți câte o fâșie subțire de hrean. Presați ușor gogoșarii să se așeze bine în borcane, dar fără să fie prea îngrămădiți. Mie mi-au ieșit 3 borcane de 400 g și 3 borcane de 800 g.
    sos de mustar turnat in borcane cu gogosari
  • Înfiletați capacele și verificați să nu curgă vreunul. Întoarceți borcanele cu gura în jos pentru 5 minute ca să se creeze vacuum.
    borcane cu gogosari in sos de mustar cu miere
  • Întoarceți borcanele și acoperiți-le cu pături groase până a doua zi. Nu au nevoie de altă sterilizare, ele se vor răci lent sub pături, apoi pot fi depozitate într-o cămară răcoroasă și întunecoasă. Vor fi gata de consum după 1 lună, dar din ce stau se fac tot mai buni, așa că de Crăciun vor fi perfecți.
    borcane cu gogosari in sos de mustar pentru iarna

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 613kcal | Carbohidrați: 44g | Proteine: 2g | Grăsimi: 49g | Fibre: 2g | Zahăr: 42g | Vitamina A: 36IU | Calciu: 40mg