Spălați gogoșarii, îndepărtați cotoarele și semințele și tăiați-i felii late de 2-3 cm.
Într-o cratiță încăpătoare puneți toate ingredientele pentru sos: muștar, ulei, miere (sau zahăr), usturoiul trecut prin presă, sarea și condimentele. Puneți cratița pe foc mediu și lăsați sosul să fiarbă 10 minute amestecând din când în când cu un tel până când se leagă și deine omogen și lucios.
Adăugați gogoșarii, toți deodată, chiar dacă pare că nu încap. Amestecați ușor să nu se rupă și acoperiți cratița cu un capac. Fierbeți 10 minute la foc mediu amestecând din când în când.
Așezați borcanele pe o tavă metalică și în ele puneți gogoșarii și turnați sosul cât este încă fierbinte. În fiecare orcan puneți câte o fâșie subțire de hrean. Presați ușor gogoșarii să se așeze bine în borcane, dar fără să fie prea îngrămădiți. Mie mi-au ieșit 3 borcane de 400 g și 3 borcane de 800 g.
Înfiletați capacele și verificați să nu curgă vreunul. Întoarceți borcanele cu gura în jos pentru 5 minute ca să se creeze vacuum.
Întoarceți borcanele și acoperiți-le cu pături groase până a doua zi. Nu au nevoie de altă sterilizare, ele se vor răci lent sub pături, apoi pot fi depozitate într-o cămară răcoroasă și întunecoasă. Vor fi gata de consum după 1 lună, dar din ce stau se fac tot mai buni, așa că de Crăciun vor fi perfecți.