Tăiați pieptul de pui felii subțiri, apoi îl acoperiți cu folie alimentară și îl bateți ușor cu fundul unui ibric. Astfel se uniformizează grosimea fără să se distrugă textura cărnii.
Amestecați într-un castron toate condimentele, apoi presărați amestecul peste feliile de carne, pe ambele părți.
Așezați fâșiile de carne una lângă alta, ușor suprapuse ca să formeze un dreptunghi sau un pătrat.
Amestecați cașcavalul ras cu smântâna și întindeți pasta obținută peste carne.
Presărați apoi măslinele tăiate rondele și gogoșarii tăiați cubulețe. Deasupra așezați feliile de cașcaval.
Rulați pieptul de pui cât mai strâns formând o ruladă de carne cu cașcaval.
Într-un castron puneți: uleiul de măsline, muștarul și vinul roșu. Omogenizați și ungeți rulada cu acest amestec, folosind o pensulă de bucătărie.
Înfășurați rulada strâns în hârtie de copt și legați capetele cu sfoară de bucătărie. O așezați într-o tavă și o băgați în cuptorul preîncălzit la 175 grade pentru 40 de minute.
Deschideți cuptorul, tăiați hârtia de copt cu o foarfecă și o desfaceți astfel încât rulada să fie expusă. Măriți temperatura cuptorului la 200 de grade (puteți porni acum și grill-ul dacă aveți) și mai lăsați rulada în cuptor încă 10-15 minute, cât să se rumenească frumos.
Dacă o serviți caldă, lăsați rulada 10 minute deoparte înainte de tăiere. Dacă o doriți rece, lăsați-o să se răcească la frigider peste noapte și o feliați a doua zi.