Go Back
+ servings
platou cu felii de rulada din piept de pui cu cascaval
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Ruladă din piept de pui cu cașcaval

O rețetă de ruladă din piept de pui cu cașcaval, este foarte ușor de făcut și cere doar câteva ingrediente simple. Dar ce preparat gustos și aspectuos obținem! Va fi vedetă pe orice masă de familie!
Preparare10 minutes
Gătire55 minutes
Timp total1 hour 5 minutes
Categorie: Aperitive
Cuisine: Romaneasca
Porții: 10 felii de ruladă
Calories: 144kcal

Ingrediente

  • 500 g piept de pui întreg, fără piele și fără os
  • 70 g cașcaval ras
  • 80 g smântână 20% grăsime
  • 90 g cașcaval 6 felii subțiri
  • 40 g măsline fără sâmburi
  • 40 gogoșari în oțet
  • 1 linguriță rasă boia de ardei
  • 1 linguriță rasă cimbru uscat
  • 1 linguriță rasă pudră de usturoi
  • sare și piper măcinat după gust
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 lingură muștar
  • 1 lingură vin roșu

Mod de preparare

  • Tăiați pieptul de pui felii subțiri, apoi îl acoperiți cu folie alimentară și îl bateți ușor cu fundul unui ibric. Astfel se uniformizează grosimea fără să se distrugă textura cărnii.
    piept de pui pentru rulada cu cascaval
  • Amestecați într-un castron toate condimentele, apoi presărați amestecul peste feliile de carne, pe ambele părți.
    piept de pui condimentat pentru reteta de rulada de carne cu cascaval
  • Așezați fâșiile de carne una lângă alta, ușor suprapuse ca să formeze un dreptunghi sau un pătrat.
    felii de piept de pui asezate pentru rulada cu cascaval
  • Amestecați cașcavalul ras cu smântâna și întindeți pasta obținută peste carne.
    crema de smantana si cascaval intinsa peste felii de piept de pui
  • Presărați apoi măslinele tăiate rondele și gogoșarii tăiați cubulețe. Deasupra așezați feliile de cașcaval.
    felii de cascaval asezate peste piept de pui pentru reteta de rulada de carne
  • Rulați pieptul de pui cât mai strâns formând o ruladă de carne cu cașcaval.
    piept de pui cu cascaval rulat pentru rulada
  • Într-un castron puneți: uleiul de măsline, muștarul și vinul roșu. Omogenizați și ungeți rulada cu acest amestec, folosind o pensulă de bucătărie.
    rulada din piept de pui cu cascaval unsa cu pensula
  • Înfășurați rulada strâns în hârtie de copt și legați capetele cu sfoară de bucătărie. O așezați într-o tavă și o băgați în cuptorul preîncălzit la 175 grade pentru 40 de minute.
    rulada de carne in hartie de copt
  • Deschideți cuptorul, tăiați hârtia de copt cu o foarfecă și o desfaceți astfel încât rulada să fie expusă. Măriți temperatura cuptorului la 200 de grade (puteți porni acum și grill-ul dacă aveți) și mai lăsați rulada în cuptor încă 10-15 minute, cât să se rumenească frumos.
    hartie de copt taiata cu foarfeca
  • Dacă o serviți caldă, lăsați rulada 10 minute deoparte înainte de tăiere. Dacă o doriți rece, lăsați-o să se răcească la frigider peste noapte și o feliați a doua zi.
    rulada taiata

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 144kcal | Carbohidrați: 2g | Proteine: 15g | Grăsimi: 9g | Colesterol: 54mg | Fibre: 1g | Zahăr: 1g | Vitamina A: 264IU | Calciu: 126mg