Go Back
+ servings
cheesecake copt fara blat
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Cheesecake copt fără blat - rețeta simplă de cheesecake "ars"

Acest cheesecake copt fără blat este foarte cremos și are un aspect rustic atât de frumos! În plus, e cea mai ușoară rețetă de cheesecake!
Preparare10 minutes
Gătire50 minutes
Timp total1 hour
Categorie: Deserturi
Cuisine: internationala
Porții: 8
Calories: 560kcal

Ingrediente

folosiți o tavă rotundă de 20-22 cm

  • 600 g cremă fină de brânză gen Philadelphia
  • 180 g de zahăr tos
  • 4 ouă
  • 400 g smântână pentru frișcă cu minim 30% grăsime
  • 20 g de făină
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 1 linguriță coajă rasă de lămâie
  • ¼ linguriță sare fină

Mod de preparare

  • Într-un bol mare puneți crema de brânză, zahărul tos, vanilia și coaja rasă de lămâie. Amestecați cu o spatulă să se omogenizeze apoi adăugați ouăle pe rând, mixând după fiecare.
    adaugare oua in bolul mixerului
  • Cerneți făina în castron, peste celelalte ingrediente și amestecați, apoi încorporați smântâna pentru frișcă.
    smantana turnata in bolul mixerului
  • Tapetați tava cu hârtie de copt în 2 straturi. Lasați mariginile hârtiei mai înalte decât tava. Turnați aici aluatul pregătit mai sus.
    aluat turnat in tava cu hartie de copt
  • Așezați tava cu cheesecake într-o tavă mai mare și coaceți la 220 de grade Celsius pentru aproximativ 45-50 de minute cu căldură sus și jos, fără ventilație. La cuptoarele pe gaz, folosiți treapta cea mai mare de temperatură. Cuptorul să fie preîncălzit!
    tava cu cheesecake gata de bagat la cuptor
  • Când e gata, cheesecake-ul trebuie să fie încă moale în mijloc, să "tremure" ușor. Stingeți cuptorul și lăsați cheesecake-ul în cuptor, cu ușa deschisă încă 30 de minute, apoi îl scoateți pe blatul de lucru și îl lăsați să se răcească complet la temperatura camerei.
    tava cu cheesecake ars la racit
  • Dați cheesecake-ul la frigider pentru 6 ore sau peste noapte. Apoi îl scoateți din tavă ajutându-vă de marginile hârtiei de copt și îl mutați pe un platou intorducând sub el 2 palete mai late ca să nu se rupă.
    cheesecake copt fara blat

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 560kcal | Carbohidrați: 30g | Proteine: 9g | Grăsimi: 46g | Colesterol: 214mg | Fibre: 0.1g | Zahăr: 27g | Vitamina A: 1861IU | Calciu: 119mg